Food and recipes, Healthy life, vegan
Comments 6

‘Baked blueberry oats’

Of in het Nederlands: gebakken havermout met blauwe bessen! Vandaag heb ik voor jullie een heel fijn en makkelijk receptje voor een yummy ontbijtje. Super lekker, gezond en heerlijk verwarmend voor deze koude dagen die nu toch echt weer beginnen aan te breken. 

Deze gebakken oats zijn heel makkelijk om te maken. Je moet er wel een oven voor hebben om ze echt ‘baked oats’ te maken. Mocht je dit niet hebben, dan kan je de ‘oven-stap’ overslaan en dan heb je ook nog gewoon een lekkere havermoutpap!

Recept voor ‘Baked bleuberry oats’.

Ingrediënten:

  • 200 gram oats
  • Amandelmelk, voldoende om de oats goed onder te schenken
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel cacao nibs
  • 1 handje blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de havermout in een kom en schenk deze onder met amandelmelk. Verwarm dit twee minuten in de magnetron of op het fornuis totdat het goed kookt, daarna moet de pap romig en gaar zijn. Roer daarna alle overige ingrediënten door je havermoutpap. Schep het mengsel in een klein ovenbestendig schaaltje. Druk er nog een aantal blauwe bessen in en bak het daarna 20 minuten in de oven. 

Bestrijk de havermout na het bakken eventueel nog met wat extra ahornsiroop en laat het eventjes af koelen (10 min) zodat je niet je mond verbrandt 😉 Geniet daarna heerlijk van dit smaakvolle ontbijtje! 

  

6 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s