Food and recipes
Comments 2

Hummus love!

Zijn jullie ook zo dol op hummus? Of Hoemoes? Of Hummoes? Tja..hoe heet het nou eigenlijk echt? Ik zie dat iedereen het weer anders schrijft. Ik noem het maar even hummus. Zo spreek ik het ook uit immers 🙂 Ik ben er in ieder geval dol op! Hummus en veganisten hebben een liefdesrelatie die je niet kapot krijgt haha. Wanneer ik ga lunchen in een random lunchzaakje, waar dan ook, is het broodje hummus op de kaart altijd mijn betrouwbare terugval-basis.

Ook thuis staat er altijd wel een bakje hummus in mijn koelkast. We gebruiken het heel veel en eigenlijk voor van alles en nog wat. Ik eet het op brood of op crackers, gebruik het als dip voor groenten en soms zelfs zoete aardappelfrietjes. Ik maak er zelfs salade dressing van! Hebben jullie dit wel eens geprobeerd?

Het is heel simpel: meng een eetlepel hummus met een eetlepel water, wat citroensap, een beetje olijfolie en wat zout en peper. Je kunt hiervoor ook hummus met een smaak je nemen voor een extra speciale dressing. Klop het samen goed los en voeg eventueel nog wat extra water toe voor een dunnere dressing. Deze dressing past bij allerlei salades om hij naast heel lekker ook vrij neutraal is!

Hummus is natuurlijk niet alleen geschikt voor veganisten. Bijna iedereen vind het lekker en zijn talloze smaakjes te krijgen. Eén van mijn favoriete merken is Maza, ook omdat zij zoveel soorten hummus hebben in allerlei smaken als kerrie, zongedroogde tomaat, limoen koriander, rode biet..allemaal heerlijk!

Maza komt binnenkort met een aantal nieuwe producten. Ik ontving vorige week een tasje om de nieuwe producten te testen. Van de vier nieuwe spreads die er in de winkel komen is de tuinkruiden hummus 100% veganistisch, de rash el hanout hummus is plantbased (deze bevat wel honing kwam ik na het proeven achter) en zijn er twee producten vegetarisch omdat deze wel zuivel bevatten, de labneh en de yazzara.

De tuinkruiden hummus is onwijs lekker. De kruiden doen een beetje denken aan de kruiden de er ook in iets als roomkaas zitten. Deze ga ik zeker weer kopen! De ras el hanout hummus bevat helaas honing en is dus niet geschikt voor vegans, maar wel voor ieder ander en mensen die plantbased eten. Ik heb hem wel geproefd omdat ik achteraf eigenlijk pas zag dat er honing in zat, balen! Hij was er lekker dus ik hoop zeker dat de honing een keer vervangen gaat worden voor een anders zoals bijvoorbeeld dadelstroop.

Naast producten in de winkel heeft Maza ook een eigen foodstandje in de Foodhallen in Amsterdam. Hier kan je allerlei heerlijk mezze’s kopen en lekker opsmikkelen in de hallen, waar er overigens genoeg vegan opties te krijgen zijn!

Ook heeft Maza, voor de echte hummus-fans, sinds deze week een eigen hummuswinkel in het Stadshart in Amstelveen! Ik ben er nog niet geweest maar ik zag foto’s online en het zag er top uit! Alles is vegetarisch en er zijn heel veel vegan opties. Ik ga zeker snel kijken.

Ben jij ook zo dol op hummus? De nieuwe producten van Maza zijn vanaf volgende week (week 44) exclusief te koop bij Albert Heijn! De andere, oudere producten van Maza zijn te koop bij allerlei winkels. Check voor meer info de website: http://www.maza.nl/

2 Comments

  1. There is no such thing as too much hummus! En dit bericht klinkt allemaal als onwijs lekker nieuws! Vooral benieuwd naar de yazzara en die met ras en hanout

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s