Food and recipes, Healthy life, vegan
Leave a Comment

Dabbawalla: vega(n) food bezorgservice (incl. interview met mij!)

Voordat ik vegan ging eten bestelde ik op drukke dagen graag iets te eten bij bezorgwebsites. Later vond ik dat echter niet meer zo chill om te doen omdat ik bang was dat ik per ongeluk geen veganistisch eten zou krijgen of dat het moeilijk zou zijn met uitleggen aan de restaurants wat ik precies wel en wat niet eet.

10675732_336730933157476_9014072289637358255_n

Gelukkig is er nu iets nieuws: Dabbawalla! Zij bezorgen vegetarische en veganistische maaltijden in Amsterdam. Er wordt samengewerkt met verschillende restaurants en traiteurs en je bestelling wordt op de fiets bij je bezorgd (wel zo milieu-vriendelijk!). Wist je trouwens dat een ‘dabbawalla’ een Indiase voedselbezorger is. Vandaar de naam! 

Hoe werkt het precies? Je kan je bij Dabbawalla aanmelden op de website en dan het lekkere menu bekijken. Er staat al aardig veel op het menu en in de toekomst zal dit alleen nog maar meer worden. Je kiest één of meerdere gerechten en eventueel drankjes van restaurants als Beter en Leuk, Alchemist Garden of Delicaat. Daarna plaats je je bestelling en betaal je.

Het fijne is dat je van meerdere restaurants tegelijk kan bestellen. Kies bijvoorbeeld voor Raw Lasagne van Alchemist Garden en een stuk taart van Beter en Leuk. Zorg er wel voor dat je jouw eten voor 16.00 uur smiddags bestelt! Je kiest dan een tijdsvak waarin het geleverd kan worden. Je kunt ook eten voor de komende dagen bestellen. Dit maakt Dabbawalla ook heel geschikt voor mensen met een druk leven met weinig tijd of zin om zelf te koken.

Ik bestelde gisteren voor het eerst eten bij deze fijne nieuwe site en vond dat alles heel gebruiksvriendelijk was. Het proces van bestellen op de site ging erg ‘smooth’. S’avonds stond er mooi op tijd een bezorger voor de deur met het eten. Ik had een pompoen kikkererwten curry met couscous van Delicaat gekozen en daarbij nog een courgette noodles pasta met romige pestosaus van Alchemist Garden.

Het eten zag er heerlijk vers uit. De curry moest nog even opgewarmd worden volgens de instructies op het doosje en daarna konden we aan tafel. Ik had hier zeker geen spijt van: het eten smaakte HEERLIJK. Zo fijn om gewoon weer eens relaxt eten kunnen bestellen op een drukke dag. En me dan geen zorgen hoeven maken over of het vegan is. Daarnaast vond ik het ook prima betaalbaar: we betaalden 17 euro voor twee gerechten inclusief de bezorgkosten. Dit is ook gewoon goed eten bij fijne restaurants en dus geen slechte afhaalrommel. Heel fijn dus.

Natuurlijk is dit eten niet alleen geschikt voor vegan of vegetariërs. Iedereen die van lekker eten houdt kan hier prima terecht voor een lekkere en makkelijke maaltijd. De restaurantjes waarmee Dabbawalla samenwerkt zijn ook niet standaard en daarom is het ook zeker leuk om hier te bestellen in plaats van bij andere bezorgdiensten.

Ook zet Dabbawalla op de site elke week een andere vega(n) in het zonnetje. Momenteel lees je hier een exclusief interview met mij! Lees snel meer over mij en mijn vegan story, tips en hotspots op de website: klik hier!

http://www.dabbawal.la/
https://www.facebook.com/dabbawallaNL

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s