Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Parijs city guide: deel 2

Het is ondertussen alweer een tijd geleden maar jullie hebben nog steeds een hoop Parijs hotspots van mij te goed, welke ik ontdekte tijdens mijn zoveelste reisje naar deze geweldige stad, afgelopen augustus. Deel 1 van deze cityguide verscheen al eerder online, maar nu is het eindelijk tijd voor deel 2 van de 3 delen.

Mijn tweede dag in Parijs begon een stuk beter dan de eerste. Dag 1 hadden we namelijk ontzettend veel regen gehad, erg jammer. Dag twee was het gelukkig prachtig weer en we hadden een gigantische lijst met leuke dingen om te doen. Met als begin: een ontbijtje buiten de deur bij Café Pinson op 6 rue de forez. Dit onwijs lieve en mooie zaakje is vegetarisch en heeft ook altijd vegan opties. Het interieur is te cute! We aten hier een heerlijke peer-crumble als ontbijt en dronken hierbij de lekkerste chai latte ever. Goedkoop is dit zaakje niet, maar ik vind het echt een MUST-VISIT.


  

Na ons ontbijtje was het tijd om lekker rond te wandelen. Het weer was hier heel goed voor: warm en zonnig, maar niet te heet. Ik hou ervan om gewoon lekker door Parijs te slenteren. Straatje in, steegje door..en op deze manier allemaal leuke plekjes en pleintjes te ontdekken. Wel heb ik altijd een aantal leuke koffiezaakjes en winkeltjes op mijn ‘maps’ opgeslagen zodat ik een beetje een doel heb qua welke richting ik in loop.

Na wat wandelen is het natuurlijk ook wel vaak tijd om even wat te drinken. Op zo’n vakantie drink ik vaak veel minder dan wanneer ik thuis ben met een grote fles water naast me op tafel. Op vakantie schiet het er een beetje bij in. Ik probeer dan ook wel vaak even te gaan zitten op een leuk terras of bij een café om wat koffie met water, een ice-tea of een ander drankje te nuttigen.

Een voorbeeld van een superleuk klein café in Boot Café op 19 Rue du Pont aux Choux. Bij dit schattige piep-kleine cafe drink je heerlijke koffie, gezet door de Japanse eigenaar. Dit café is ook heel geliefd op Instagram!


  

Een ander leuk café, verstopt in een mooie straat in de buurt van warenhuis Merci, is Fragments op 76 Rue des Tournelles. Dit is een hippe coffeebar waar je ook plantaardige melk in je koffie kan bestellen. Wij gingen op deze warme dag voor de ice-tea.

  
  

Ik vind het altijd zo leuk aan Parijs dat het zo groot is, dat ik elke keer weer nieuwe dingen kan ontdekken. In ben er nu vaak genoeg geweest om het in grote lijnen te kennen en de hoofdwegen allemaal wel eens bewandeld te hebben, maar overal zijn weer kleine straatjes die ik nog nooit eerder gezien heb. Ik kan me voorstellen dat zelfs de Parijzenaren dit nog ervaren.

Lunchen moet natuurlijk ook gebeuren en ik had al dagen uitgekeken naar de hotspot Hank Vegan Burger op 55 Rue de Archives. Bij deze hamburgerzaak is alles helemaal vegan en staan er veel verschillende burgers op het menu. Je kunt een menu bestellen, met heerlijke frietjes en lekkere drankjes en als je wilt zelfs een dessert erbij.

Het was hier druk en het zaakje was erg klein maar we hadden het geluk dat de meeste mensen eten kwamen afhalen want we hadden zelfs een tafeltje bemachtigd. Het eten was heerlijk! De burger smaakte echt superlekker en daarnaast was het ook nog eens redelijk goedkoop. Dikke aanrader!


We besloten na de lunch richting Parc de Bercy te lopen omdat we hoorden dat dit een bijzonder park was en je hier een mooi uitzicht hebt over de stad. Dit klopte zeker. Het was echt prachtig zoals je op de foto’s ziet. Wel is de buurt om het park een beetje guur. Let er dus wel even op dat je niet zomaar elk steegje inloopt en niet als meisjes alleen rondloopt op stille momenten van de dag.  

Al met al hebben we heel veel gelopen deze dag. Ook kocht ik nog een heel lieve broche, van een veertje. Mooi he? 🙂 Echt iets voor Birdwonders.

Stay tuned voor het derde deel van de Paris City Guide voor nog meer leuke adresjes, waaronder mijn nieuwe lievelingsrestaurant en de beste vegan kebap!

2 Comments

  1. mabeliasophia says

    Leuk om te zien! Als ik ooit naar Parijs ga weet ik waar ik heen moet ;D xxx

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s