Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Exki: healthy fastfood op CS Amsterdam

Vorige week was ik uitgenodigd om kennis te maken met een fijne nieuwkomer in Amsterdam; Exki! Deze healthy fastfood keten heeft nu eindelijk een plekje in onze hoofdstad. Misschien ken je Exki wel al van een tripje Antwerpen of Parijs. De Belgische keten heeft in het buitenland namelijk al een behoorlijk aantal filialen. Superfijn dat ze nu ook hier te vinden zijn en dat ook nog eens op de ideale locatie: Centraal Station! Dit is dus echt DE stop voor een gezond ontbijt van het uitgebreide buffet, een snelle healthy hummus sandwich to go of een lekker sapje en cappuccino met sojamelk.

Ik was uitgenodigd om bij Exki te ontbijten en op deze manier het assortiment te ontdekken.Erg benieuwd was ik naar de opties voor vegans want ik associeer gezonde tentjes toch ook wel altijd met een goed vegan assortiment. En dat was hier zeker het geval! Ik merkte al snel dat er veel keuze was; veel meer dan dat ik voor een ontbijtje op zou krijgen!

Het assortiment is sowieso al heel groot; er zijn allerlei salades, broodjes, soepen, ontbijt-gerechten, taarten, chocolades, drankjes, sapjes en meer! Een groot deel hier van is vegetarisch en hiervan is ook weer een groot deel vegan.

Voor mijn ontbijtje koos ik een Bircher-muesli met soja yoghurt en superfoods, vers fruit met zaden van het buffet, een broodje met hummus en bietjes en een kop rooibosthee. Yum!

Later probeerde ik ook nog een cappuccino met sojamelk. De koffie is hier prima! Je kan hier dus rustig even binnen koffie drinken met een stukje gebak of een fruitsalade.

Na afloop van mijn ontbijtje kreeg ik nog heerlijke goodies mee en wat lekkere gerechtjes voor de lunch. De salades hier zijn ook echt aanraders! Vergeet ook niet om de lekkere verse sapjes te proberen.

Ik ben blij dat er nu een grote en mooie zaak op CS zit waar ik echt veel keuze heb als vegan. Ook healthy foodies in het algemeen kunnen hier helemaal los gaan; voor ieder is wat wils. Naast dat de producten fijn zijn is de zaak ook gewoon mooi. Het is licht en stijlvol past helemaal in de sfeer van het nieuwe gedeelte van Centraal Station.

Exki
IJhal, De Ruijterkade 48
Amsterdam Centraal Station

Facebook pagina

Ken jij Exki al? Misschien van een tripje in het buitenland of ben je al op CS geweest? Vind je het fijn om naar meer gezonde ‘fast-food’ ketens te gaan of kies je toch voor een vettere hap?

2 Comments

  1. Fijn dat ze nu vegan aanbod hebben! Wij waren in augustus in Gent maar daar was het aanbod nihil, op wat sla of fruit na!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s