Creative, Fashion and style, Geen categorie
Comment 1

DIY: Hoe maak je de mooiste instagram foto’s?

Ik krijg vaak als reactie op mijn instagram/blog; ‘Wauw, wat een mooie foto’s! Wat voor camera heb je?’. Waar ik dan op reageer met: ‘Dankjewel, ik gebruik gewoon mijn Iphone 5s :)’. Als ik een beetje mijn best doe, waar ik natuurlijk ook niet altijd zin in heb, kan ik best leuke plaatjes maken. En jij kan dit natuurlijk ook! Tuurlijk zal de één er wat meer kijk op hebben dan de ander, maar met deze tips kom je een heel eind! Vandaar even een korte stoom cursus: Hoe maak je de mooiste instagram foto’s?

1. Positioneer de spullen, het eten, het tafereel dat je wil gaan fotograferen.
Als je in een restaurantje zit en je wil dat mooie gerecht op de foto gaan zetten, neem dan even de tijd om alles mooi te schikken voor de foto. Dat vieze servetje kan best weg, en misschien is er een mooie manier om ook dat vetplantje op de foto te krijgen. Schuif dus gerust even met wat spullen om te kijken wat werkt. Kijk ernaar vanachter je camera, en zorg ervoor bijvoorbeeld ook voor dat je juist wel/geen achtergrond meepakt. Kijk in ieder geval bewust naar het plaatje dat je gaat maken. Het zelfde geldt natuurlijk voor spullen en gerechten thuis die je wil gaan fotograferen.

2. Helicopterviews en close-ups maken alles beter!
Valt er aan de omgeving van je te fotograferen object weinig te schikken, omdat het niet zo mooi is of de situatie zich niet leent? Doe een close-up! Indien je juist wel ruimte hebt om te schikken werkt de helicopterview, van boven af, ook heel goed. Ook kan het leuk zijn om iets voor een mooie achtergrond te houden, bv. je smoothie voor dat vintage behangetje.

3. Werk met decoratie.
Dit kan van alles zijn; je huisdier, gedroogde bloemen, veren, stenen, mooi papier, andere mooie spullen, vers fruit. Deco maakt alles beter en over het algemeen (niet altijd!) is een foto van één item op een kale achtergrond een beetje saai.

4. Gebruik filters.
Maar geen opvallende. Op het moment dat mensen zien dat je een filter gebruikt voor je foto is het eigenlijk al niet leuk meer. Mooie en onopvallende filters heb je een paar binnen instagram, maar ook op je Iphone zelf en vooral in het programma VSCOcam. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een vast filter, foto’s zelf licht te bewerken door het contrast aan te passen of meer kleur of licht toe te voegen.

5. Creëer je eigen vaste stijl.
Ga binnen één blog of instagram account niet elke keer voor een andere stijl van fotograferen en decoreren. Eenheid binnen je foto’s versterkt ze. Het kan zijn dat afwijkende foto’s mooi zijn, maar omdat ze zo afwijken van de rest vallen ze als het ware gewoon weg of leiden ze juist af in het geheel.

6. Doe wat je zelf leuk vindt en probeer niet om een ander na te doen!
Uiteindelijk gaat het er allemaal om dat jij blij bent met je foto’s. Als je deze tips zelf niet ziet zitten is dat natuurlijk helemaal prima. Iedereen heeft zijn eigen dingen en er zijn beslist andere mensen met hele andere tips als deze, die minstens zulke mooie foto’s plaatsen!

Hebben jullie ook een instagram-account? Probeer je bewust om je foto’s zo mooi mogelijk te maken of vind je dit niet zo belangrijk? Ik doe denk ik half-om-half, soms spontaan en minder mooi en soms wat creatiever en meer gemaakt.

1 Comment

  1. marliekebroekmeulen says

    Kom ik weer op je blog uit! Thanks voor de tips.Aangezien mijn fotoskills nogal eens te wensen overlaten komt dit artikel als geroepen!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s