Cityguide, Gebak en zoetigheid, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 7

Mook pancakes: hotspot met vegan opties

Afgelopen weekend was het officiele openingsweekend van de nieuwe MOOK pancakes in Amsterdam west! Bij deze prachtige nieuwe hotspot kan je elke dag van 9 tot 21 uur pancakes bestellen van het uitgebreide menu.

Ik zat me persoonlijk al een tijdje te verheugen op de komst van deze zaak. Op Instagram waren ze al tijden voor de opening actief zodat alle hotspot-hunters ze al nauw in de gaten konden houden. De tagjes met #vegan onder hun pannenkoek-foto’s gaven mij toen al positieve vibes.

 

Gisteren was het voor mij dan eindelijk zover. Met een groepje vriendinnetjes gingen we naar Mook. Bij binnenkomst was ik verbaasd: wat een ruimte! Deze zaak is groot en diep en ziet er ook nog eens prachtig uit. Een mooie witte look met planten en sfeervolle lichtjes. Heel mooi.

Op het menu staan een hele hoop pannenkoek opties, waarvan er twee vegan zijn, en waarvan één van die twee ook glutenvrij is. Er zijn ook voorgerechtjes met avocado te bestellen, maar deze zijn niet vegan. Alles staat heel duidelijk aangegeven.

Qua drankjes zijn er lekkere verse sapjes te bestellen, koffie en thee maar ook een uitgebreid aanbod van alcoholische drank.


Ik bestelde een ‘go bananas’: vegan bananen pancakes met banaan,blauwe bessen, kokos en maple syrup. Superlekker!! Heel sponzig en zacht en ook erg vullend. Hierbij nam ik een heerlijk fris watermeloensapje. yummy!

Ik zat sterk te twijfelen of ik voor de bananen pancakes moest gaan, of moest kiezen voor de hartige vegan pancakes gemaakt van aardappel en wortel beslag. Ik koos uiteindelijk voor zoet maar vind de andere optie wel zo bijzonder klinken dat ik daar binnenkort ook zeker voor terug kom.

  

Wat ik fijn vond bij Mook is dat de pannenkoekjes ook vrij vriendelijk geprijsd waren. Ik kom vaak genoeg bij brunch tentjes waar je zo vier euro meer betaalt dus dit was en mooie meevaller. Ook was het personeel erg vriendelijk.

Ik ben dus erg blij met deze nieuwe zaak. Vegan pancakes vind je niet op elke hoek van de straat dus ik ga hier zeker terugkomen wanneer ik pancake-cravings heb.

Mook pancakes,
De Clerqstraat 34, Amsterdam

7 Comments

  1. Ik heb zelf net de kunst van plantaardige pannenkoeken bakken onder knie, maar ze buiten de deur eten wil ik zeker nog eens doen! Als ik eens in Amsterdam ben zal ik Mook zeker bezoeken 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s