Cityguide, Hotmoment, Hotspots
Leave a Comment

SNCKBR: lettuce turnip the beet!

Na maanden lang mysterieus dichtgeplakte ramen en af en toe een kleine social media sneak peak of een berichtje was het eindelijk zo ver: de nieuwe hotspot SNCKBR in mijn geliefde Van Woustraat ging open. Toen ik langs de bruine luifels fietste en de boel behoorlijk in beweging zag besloten mijn vriend en ik gelijk de volgende dag langs te gaan.

Een poosje terug, toen ik vernam dat SNCKBR bezig was met verbouwen, stuurde ik namelijk al een Facebook berichtje met de vraag of veganisten ook bij hen terecht zouden kunnen. Ik kreeg een fijn en duidelijk antwoord: “Wij denken uiteraard ook aan onze vegan vrienden!”


Vol vertrouwen gingen we vandaag dus op pad. Het was voor ons maar een klein stukje lopen en de zaak kwam al snel in zicht. Bij het eerste aanzicht voelde ik gelijk happy vibes! Wat is deze zaak mooi!!

Ik wierp snel een blik op een menu dat op een buiten tafeltje lag en zag meteen dat het hier goed zat. Ik zag namelijk een gigantisch menu en spotte al meteen vegan opties, naast de vega en omnivoor gerechten. Duidelijk dat er voor ieder wat wils is hier.


Bij binnenkomst werden we meteen door de vriendelijke staff verwelkomd en naar een fijn tafeltje gebracht. De inrichting zag er tip-top uit, wat gelijk al een heel goed gevoel gaf. Het is duidelijk dat hier veel aandacht besteed is aan het interieur. Het is warm, met veel details, groen en creatieve manieren van vormgeving.

Na even vragen bij de serveerster wist ik welke gerechten op het menu vegan waren, of te veganizen zijn. Er was heel veel keuze dus we kozen samen drie gerechten, die we een beetje deelden: Nutbread met banaan, avocado en raw chocolate, pompoensoep met flat bread en aardappel met skinny mayo (de mayo is zelfs vegan!). Hier bij dronkjes we lekkere sapjes.

  

Het eten kwam al snel en zag er heerlijk uit, en niet minder belangrijk: smaakte ook heel erg goed! En props voor de aardappels met mayo! We waren meteen verslaafd. Omdat alles zo lekker was wilden we eigenlijk het liefste nog meer van de kaart proberen, maar we hebben het geluk dat SNCKBR lekker dicht bij ons huis zit.

Ik verheug me nu al op de ontbijtjes, het vegan ijs, zucchini spaghetti en zoete aardappel frietjes. Nom!

  

Door het grote menu met de vele opties en mogelijkheden kan je hier echt met elk type dieet terecht. Of je nu vlees eet, vegetariër of veganist bent of liever glutenvrij gaat; het kan hier allemaal. Ik vind SNCKBR daarom ook heel 2016, hip en vooruitstrevend. Dit soort zaakjes moeten we meer hebben in de stad.

  

Het fijne is dat je hier ook de hele dag terecht kan: ontbijten met een sapje, borrelen met biertjes en een hummus platter, een drie-gangen diner: allemaal goed! Want jep: ze schenken hier ook alcohol. Er zijn tapbieren en zelfs gin-tonics, en nog veel meer.

  

SNCKBR is momenteel eigenlijk nog een beetje aan het proefdraaien, al ging het naar mijn idee al helemaal goed! Zorg dus dat je snel richting de pijp gaat en deze nieuwe plek even uitprobeert. Iedereen komt hier aan zijn trekken dus of je nu met je vegan vriendin, je vleesetende buur of je kritische ouders wil gaan. Het kan allemaal. Ik ben zoals je al door had dus een grote fan geworden!

SNCKBR,
Van Woustraat 34-36, Amsterdam
http://www.snckbr.com/

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s