Fashion and style, Geen categorie, vegan
Comments 5

The Konjac Sponge: natuurlijke en vegan reinigingsspons

Wanneer het s’avonds laat is en ik er een dag van studeren en werk op heb zitten heb ik niet altijd veel zin om een uitgebreid beauty ritueel uit te voeren en soms wil ik het liefst meteen mijn bed in, zonder gedoe. Ik vind dan altijd nog de energie om mijn tanden te poetsen en vlug even een doekje over mijn gezicht te halen, maar echt een top reiniging zit er voor mijn huid niet altijd in. Best slecht natuurlijk, want al die restjes makeup en vuil blijven dan zitten en dat is niet goed voor je huid.

Het is daarom heel erg fijn als je een product vindt dat echt geschikt is om je huid goed schoon te maken, en daarnaast ook gewoon heel handelbaar en makkelijk is. Sinds deze week heb ik dat geluk want ik gebruik nu ‘The Konjac Sponge‘ om mijn huid mee te reinigen!

  

Deze 100% natuurlijke en veganistisch spons is gemaakt van konjac wortel en bevat daardoor talloze mineralen extracten. Er zijn allerlei varianten van deze sponsen te koop en ze hebben verschillende werkingen: er is bijvoorbeeld een Bamboo Charcoal spons voor mensen met een acne gevoelige huid en er is een Pink clay spons voor mensen met een gevoelige huid. Er is zelfs een spons voor baby’s!

Dit schattige hart-vorm sponsje (Valentijnsdag vibes!!) is met pink clay. Super cute als ook cadeautje of gift voor jezelf!

De spons is ook heel makkelijk in gebruik. Je maakt hem simpelweg goed nat, zodat hij ‘puffy’ en zacht wordt en hij is klaar voor gebruik. Optioneel kan je een reiniger bij de spons gebruiken, maar dit hoeft niet perse. Ik gebruik de spons gewoon puur, zonder reiniger. Hij voelt heerlijk zacht aan en ik van dol op de schattige hartjes vorm. Na gebruik spoel je de spons goed uit en kan je de spons laten drogen op een droge plek.

Mijn huid voelt na gebruik zijdezacht (echt meer dan ooit!) en oogt heel schoon en fris. Ik was gelijk fan!

  

Doordat je de spons hergebruikt is deze ook nog eens een stuk vriendelijker voor het milieu dan wegwerp doekje of wattenschijfjes. De spons gaat ongeveer drie maanden mee. Je gooit hem weg als hij er te gebruikt en versleten uit ziet. Wat ook leuk is: de spons kan eventueel bij het compost!

Ik raad The Konjac Sponge dus zeker aan want ik ben er heel blij mee en de resultaten zijn meteen goed. Je koopt deze, en andere varianten van The Konjac Sponge, bij grotere parfumerieën en ze zijn al te koop vanaf 12,99 euro.

 

5 Comments

  1. Wat een fijn berichtje! Ik heb eigenlijk hetzelfde, als ik wil gaan slapen heb ik niet zo’n in meer om van alles nog te moeten doen. Het liefst poets ik m’n tanden, kleed ik me tegelijkertijd om en haal ook nog eens m’n make up er af, maar dat gaat niet tegelijkertijd. Dus een snelle manier van gezichtsreinigen zou wel fijn zijn! En dit sponsje ziet er ook nog heel leuk uit ;). Wat fijn dat je huid meer dan ooit zacht aanvoelde!
    O en wat heb je een praaaaachtige blog. Wat een ontzettend mooie vormgeving, ik ben gelijk fan.
    Liefs

    • Bedankt voor je compliment! Ik vind deze spons echt heel fijn. Ik gebruik hem nog steeds elke dag. Hij gaat een paar maanden mee dus ondertussen ben ik alweer bijna toe aan een nieuwe. Misschien probeer ik dan eens een andere variant want ze zijn er in allerlei soorten 🙂

  2. Pingback: Weekkiekjes: lente, ijsjes en koffiebekers |

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s