Cityguide, Coffee, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comment 1

The Meets: healthy foodie hotspot in de Pijp

Sinds kort heeft de Pijp er nog een healthy foodie hotspot bij: The Meets! Deze nieuwe zaak is elke dag van ochtends vroeg tot in de avond geopend is de nieuwste hippe plek om gezonde sapjes te drinken en healthy maaltijden te nuttigen.

Op het Cornelis Troostplein vonden tot een paar jaar terug nog niet zo veel leuke eetzaakjes maar dit pleintje is tegenwoordig een echt hippe locatie en de nieuwe zaakjes schieten hier (en eigenlijk overal in de Pijp) uit de grond.

Bij The Meets draait het om gezond eten. Veel van de gerechten draaien om groenten en er zijn ook best aardig wat vegan opties. Ik ontdekte dit tentje eigenlijk bij toeval, een paar weken voordat de massa het ontdekte, toen ik boodschappen gingen doen bij de AH die ernaast zit. Het was toen avond en ik zag dat er een heel mooi nieuw en gaaf ingericht restaurantje zat. Toen ik snel even naar binnen ging om op de kaart te kijken was ik aangenaam verrassend door de plantaardige opties: kokosyoghurt, acai bowl, veggieburger en tempeh sushi rolls…Wauwie!


Na deze eerste kennismaking nam ik me voor snel eens een keer langs te gaan voor een lunch. Maar je weet hoe dat gaat; er opent zo veel nieuws in de stad en door drukte en geldtekort kunnen we helaas niet elke dag buiten de deur lunchen (ik niet althans) en de weken gingen voorbij en ik vergat eigenlijk een beetje dat ik nog naar The Meets toe wilde gaan.

Tot ik ineens weer herinnerd werd aan dit voornemen omdat ineens iedereen op Social media dit zaakje ontdekt leek te hebben! Het bleek dat er een persavond geweest was en ineens was The Meets hotspot nummer 1. Goede reden om snel te gaan dus, want blijkbaar zit het met de kwaliteit van het eten wel goed.


Eindelijk was het dus tijd om te gaan. Om een zaterdagmiddag liepen mijn vriend en ik richting het Cornelis Troostplein voor een lunch/brunch. Bij aankomst schrok ik even; het was bomvol! Supertof natuurlijk, maar is er nog wel plek voor ons?? Gelukkig was er achterin de zaak nog ruimte. We bestelden koffie, kokoswater, tempeh sushi rolls, een pannenkoek van kikkererwten en een raw avocado limoen taart.

Het eten was allemaal heerlijk! Vers, smakelijk en gezond. Wat wil je nog meer? Het personeel was erg vriendelijk en ook heel snel, ondanks de drukte. Mijn vriend was van te voren nog even bang dat deze healthy meals misschien niet lekker genoeg voor hem waren, maar dit bleek geen probleem. Alles was top! Naast dat het eten erg lekker was vond ik de sfeer hier ook heel fijn. De inrichting is mooi en fris en de hele vibe is gewoon goed. Deze plek lijkt me ook erg fijn om lekker af te spreken met vrienden of om aan de bar bij het raam te werken. Aanrader dus!


Het personeel weet dus ook heel goed wat veganisme is. Als je twijfelt over wat er op de kaart vegan is, vraag het dan gewoon even na 🙂

The Meets
Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

https://www.facebook.com/The-Meets-912591685473616/

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s