Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Veganniversary bij Golden Temple

Een week geleden was voor mij een belangrijke en mooie mijlpaal: mijn 1e Veganniversay! Ik was precies een jaar terug helemaal vegan geworden! Zoals sommige van jullie misschien wel weten door het lezen van mijn vegan story is veganisme voor mij een pad geweest en niet een beslissing die ik na een nachtje slapen heb gemaakt. Langzaam ben ik er naartoe gegroeit, maar toch, op die precieze datum heb ik voor mezelf gezegd: ‘En nu ga ik 100% vegan proberen te leven; dus niet meer meedoen met kaas eten buiten de deur of kleding kopen met dierlijke materialen.’. Natuurlijk zal het onbedoeld vast nog wel eens mis gaan in mijn leven (elke vegan eet per ongeluk wel eens wat dierlijks), maar ik zal er niet meer bewust voor kiezen.

Deze beslissing heeft mijn leven op zoveel manier beter gemaakt en ik ben er blij om dat ik alweer een jaar echt vegan ben. Dit moest natuurlijk gevierd worden! En daarom leek het mij een goed plan om naar het vegetarische en vegan restaurant Golden Temple in de Utrechtsestraat in Amsterdam te gaan. Voor mij is dit op loopafstand, maar ik was er eigenlijk nog nooit geweest.

img_3073

Golden Temple is een heel warm en gezellig restaurantje. De muurschilderingen, de kussens in het raam en het vriendelijke personeel geven deze plek echt een unieke sfeer waar ik me heel prettig bij voelde. De kaart is groot en de meeste gerechten zijn vegan of kunnen vegan gemaakt worden. Alleen bij de pizza kaart heb je wat minder keuze omdat de meeste pizza’s met kaas gemaakt worden. Het menu is heel erg multi-culti. Allerlei gerechten uit verschillende keukens en culturen staan op de kaart, wat het lastig maakt om te kiezen. Uiteindelijk kozen wij voor een voorgerechtje van nori avocado tempure, een Indiase rijsttafel en een Kicheree (soort gerecht met bonen). Al het eten was echt fantastisch! Ontzettend smaakvol en lekker. Ook voelde ik me ondanks dat we zo heerlijk en veel aten, wel gewoon heel gezond omdat de maaltijden zo vers zijn en veel groenten bevatten.


Het was natuurlijk ook even nodig om wel voor een heel feestelijk toetje te gaan. Er was keuze uit verschillende raw vegan taarten, maar mijn vriend en ik besloten een heerlijke vegan ijscoupe te delen met vier soorten heerlijk vegan ijs op basis van soja en koksos melk. Het was echt onwijs lekker en perfect om te delen!

Al met al ben ik echt onwijs enthousiast over dit restaurant. Ik heb heel veel dingen op de kaart zien staan die ik echt nog wil proberen en ik snap eigenlijk niet waarom ik hier niet eerder naar toe gegaan ben. Ik raad deze plek dus zeker aan en kijk nu al uit naar de volgende keer dat ik terug kom. Ik denk dat ik dan voor de coconut curry of de tempeh salade ga…hmm…. lastig!

Golden Temple
Utrechtsestraat 126, Amsterdam

Website

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s