Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Vegan Zurich Cityguide

Wie van jullie is er wel eens in Zurich geweest? Ik hoor niet zo veel mensen over deze stad. Het is niet echt een populaire citytrip bestemming zoals andere Europese steden als Berlijn, Parijs of London. Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik er nooit echt aan gedacht had om naar deze stad te gaan. Simpelweg omdat ik er nooit veel vanaf wist en ik het niet van vrienden als aanrader had gekregen. Toch vertrok ik precies een maand geleden naar deze Zwitserse stad, en dit wel omdat mijn vriendinnetje Sara hier tegenwoordig woont. Sara en ik werden vriendinnen in Amsterdam, maar omdat Sara hier als expat was en studiekeuze haar uiteindelijk weer naar Zwitserland terug deed verhuizen werd onze vriendschap eentje met ‘long-distance’. Erg jammer om haar te moeten missen in Amsterdam natuurlijk, maar ook een goede reden om haar op te zoeken in haar eigen land!

img_2883-1

Zurich is een mooie stad aan een heel groot meer. De stad zelf heeft ongeveer de helft van de inwoners van Amsterdam en is dus niet heel groot. Wel is er behoorlijk wat te zien en heb ik me er drie dagen helemaal prima vermaakt. Een citytrip van 3 a 4 dagen is dus heel geschikt. Het leukste is denk ik om het te combineren met wintersport in de bergen, want wanneer je een uurtje vanaf Zurich rijdt zit je al bij goede pistes. Met warmer weer lijkt het me ook heel leuk om in de bergen te wandelen en in de meren te zwemmen. De natuur schijnt hier namelijk heel mooi te zijn! Helaas ben ik deze trip zelf de stad niet uit geweest.

img_2826-1img_2830-1

Het schijnt dat in Nederland zo’n 5 procent van de bevolking vegetariër of veganist is. In Zwitserland is dit aantal een stuk hoger; wel 15 procent! In Zurich heb je daarom volop plantaardige opties, wat echt heel gaaf is. Ik wist niet wat ik zag! Iedereen weet wel wat veganisme is en ook de meest simpele zaakjes hebben vaak wel een vegan optie.

Mijn eerste lunch was in een hele leuke lunchzaak genaamd Lilly Jo, met een groot menu, waarvan de helft veganistisch was en de andere helft gewoon omni. Ik at een lekker broodje vegan doner! Nomnom, die vind ik in Amsterdam niet zo makkelijk.
Lilly Jo Facebook

img_2892

img_2899-1

Ik de bio winkel zag ik ook allemaal veganistische producten die we hier in Nederland niet hebben, waaronder dit bakje Pistache ijs. Er waren nog meer smaken en soorten, maar deze was echt hemels!

img_2920-2img_2869-1img_2863-1

In de avond van de eerste dag dat ik in Zurich was gingen we eten bij restaurant Marktkuche. Hier kan je vegan dineren in classy stijl. Het eten is echt werkelijk fantastisch en alles is 100% vegan. Het restaurantje is ook heel mooi en sfeervol. Een vegan restaurant als deze missen we nog echt in Amsterdam! Helaas was het erg donker binnen en heb ik niet zulke goede foto’s kunnen maken. Ik droom wel echt nog steeds over de cheesecake die ik hier at!
http://www.marktkueche.ch/

 

img_2874-2img_2877

De tweede dag in Zurich begon ik eerst met een stevig ontbijtje bij mij vriendin thuis. Ik had de dag ervoor lekker eten gekocht bij de supermarkt, waaronder heerlijke yoghurt van Harvest Moon. Daarna hebben we vooral veel door de stad gelopen. Zurich heeft veel leuke kleine straatjes en mooie gebouwen. Wat wel handig is om te weten is dat deze stad echt heel duur is: alles kost ongeveer het dubbele bedrag! De frank is vergelijkbaar met de euro: 1 frank is 90 eurocent op het moment, en een kopje koffie in een leuk café kost hier gewoon 6 frank!

img_2902-1

Een goed betaalbare optie om te gaan eten is dan ook het restaurant Tibits. Dit is een vegetarisch buffer, met heel veel vegan opties, waarbij je zelf je eten opschept en het daarna op gewicht afrekent. Op deze manier houd je enigzins controle over hoeveel je uitgeeft en ben je niet verplicht een grote maaltijd te kopen als je maar een beetje honger hebt. Het restaurant is onwijs populair en heel gezellig. Ook is het eten waanzinnig goed! Deze plek deed mij erg denken aan Spirit in Rotterdam.
https://www.tibits.ch/

img_2939

Echt een aanrader als het mooi weer is: een wandeling langs het meer van Zurich! Dit is echt heel mooi en het park dat langs de kust ligt is erg gezellig als het mooi weer is.

img_2906-1img_2907img_2911-1

Eén van mijn favoriete adressen tijdens deze trip was het restaurant Elle ‘n Belle! Dit is een vegan rock ‘n roll style restaurant waar je superlekker kan eten. De serveersters zitten onder de tattoo’s, de rock muziek draait en je eet hier heerlijke comfort foods met lekkere cocktails erbij. De burger die ik hier at was echt perfect en mijn vriendin at hier heerlijke vegan tartaar. Hier moet je echt naar toe als je in Zurich bent!!
http://www.ellenbelle.ch/

img_2915-1

Tijdens mijn trip hadden we gelukkig mooi weer. Ik vond het erg leuk om ter voet de stad te verkennen. Omdat Zurich niet heel erg groot is, is dit prima te doen. Ook is het leuk om langs de rivier te wandelen.

img_2923img_2924img_2927

Op Zondag gingen we naar een vegan high tea bij het schattige, Japan-geinspireerde bakkerijtje Miyuko. Hier kregen we een lekkere high tea met vegan zoetigheden, thee, een glaasje bubbels en de beste vegan chocolade taart die ik ooit proefde. Niet alles bij Miyuko is vegan, dus als je wil reserveren voor een high tea moet je even aangeven dat je de vegan versie wilt. Reserveren is wel echt een aanrader! Natuurlijk kan je wel altijd even langskomen voor een gebakje of wat chocolade.
http://www.miyuko.ch/

img_2959img_2950

Op mijn laatste dag in Zurich besloten we s’avond niet meer uit eten te gaan, maar gewoon makkelijk te eten. Daarom kozen we ervoor om in de binnenstad een broodje vegan ‘pulled-pork’ van jackfruit te eten. Hoe bizar is het dat dit fruit is?? Het lijkt op vlees en het smaakt naar bbq vlees. Heel apart en erg lekker. Ook was het broodje voor Zurich begrippen niet duur: 6,50 frank. Je haalt deze in het centrum bij het barretje van de kleine bioscoop Stussihof.
http://www.cineman.ch/en/kinoprogramm/theatre/stussihof-zurich/355/

   
   
Ik heb me dus prima vermaakt in Zurich en kan het iedereen aan raden om een keertje te gaan! Het enige nadeel is de prijs: Zwitserland is gewoon echt heel erg duur. Voor het geld dat je hier uitgeeft kan je twee keer langer in Parijs met geld smijten. Of drie keer in Berlijn. Maar, mocht je toch naar Zwitserland gaan en redelijk in de buurt zitten: ga echt even naar deze leuke stad! Je kunt hier erg goed vegan eten en de stad is heel mooi 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s