Cityguide, Gebak en zoetigheid, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comment 1

Het Zaanse Bakkertje

Verse croissantjes, zoete chocolade muffins en knapperige kaasbroodjes. Niet echt iets dat gelijk geassocieerd wordt met veganisme, en hoewel het absoluut mogelijk is om dit vegan te maken, is het zeker moeilijk te verkrijgen. Gelukkig wordt vegan eten steeds populairder, ook onder niet-vegans.En niet alleen in de stad: sinds een maandje kan je in Zaandijk, nabij de Zaanse Schans, terecht voor heerlijke vegan baksels.Het Zaanse Bakkertje is de nieuwste reden voor je ritje richting de Zaanstreek.

Op Facebook is deze bakkerij lekker actief en dat is fijn: doordat ze actief reclame maken in vegan Facebook groepen weten ondertussen al veel vegans af van deze nieuwe hotspot en kunnen we allemaal weer genieten van kaascroissantjes en zachte krentenbollen. Natuurlijk moet je wel het geluk hebben om enigzins in de buurt te wonen. Vanuit het centrum van Amsterdam is het ongeveer 20 minuten met de auto.

Omdat we behoefte hadden aan paasstol en wat extra lekker voor dit paasweekend besloten John en ik vanochtend richting het bakkertje te gaan. Onderweg kwamen we veel molens tegen en reden we langs de Zaans Schans. Het bakkertje is hier vlakbij en zit in een schattig straatje met allemaal leuke kleine huisjes.

Het schijnt dat het bakkertje is begonnen met het bakken van vegan producten nadat een vegan had gevraagd om deze producten. Enthousiast zijn ze daarna aan de slag gegaan. Vandaag was er vollop keuze: kaasbroodjes, kaascroissantjes, gewone croissants, paasstol, paas brood kip, chocolade muffins, choco haverbollen, rozijnenbollen, hartige broodjes met tomaten creme vulling, appel croissants en hartige ciabata’s. We hebben bijna alles gekocht! Want we konden gewoon niet kiezen. Onze ontbijtjes zitten voor de rest van dit weekend wel goed dus.


Naast deze speciale producten is er ook een ruime keuze in vele soorten brood. Ook zag ik dat er thee en koffie te krijgen was. Het hele bakkertje staat dus vol met allerlei lekkers, wat het allemaal heel verleidelijk maakt. Het is ook echt een drukke zaak, dus het is verstandig om niet te laat te komen zodat je nog keuze hebt. Ik kan me voorstellen dat de vegans na ons misschien een stuk minder keuze hadden omdat wij zo veel hadden gekocht 😉


img_3397

Het zou erg leuk zijn als meer reguliere zaken zouden beginnen met het aanbieden van vegan producten en dat het iets wordt dat gewoon helemaal normaal is, zoals dat het nu in elk restaurant helemaal normaal is om vegetarische maaltijden op de kaart te hebben 🙂 Ik denk dat we de goede kant op gaan. Het Zaanse Bakkertje helpt ons in ieder geval goed op weg!

Voor meer informatie: Facebook van Het Zaanse Bakkertje

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s