Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 4

By Lima: nieuwe favoriet in Haarlem

 

Haarlem.. Ik heb hier veel herinneringen liggen omdat ik hier aan het begin van mijn studietijd bijna twee jaar heb gewoond.  Dit mooie stadje was altijd al een hele fijne plek met leuke winkeltjes, gezellige straatjes en knusse lunchzaakjes en koffietentjes, maar de laatste jaren komen er steeds meer echt hippe tentjes uit de grond schieten, en hiermee ook steeds meer vegan opties.

Sinds een poosje vindt je in de Zijlstraat de hotspot By Lima. Op social media zag ik dit zaakje al voorbij komen maar sinds ik de taartjes een week geleden had geproefd die By Lima aan de Go with the glow brunch geleverd had, wist ik dat ik hier zo snel mogelijk naartoe moest.

De zaak bevindt zich in de Zijlstraat. In deze straat vind je allemaal leuke winkeltjes, cafe’s en speciaalzaakjes, waardoor dit de perfecte plek is voor een mooie ontbijt en lunch zaak als By Lima. Het pand zit op een hoek en heeft hierdoor overal mooie heldere lichtinval. De zaak is ook behoorlijk groot, waardoor je ondanks de drukte alsnog best een kans hebt op een tafeltje. Wij kwamen op een drukke zaterdagmiddag maar er waren toch nog een paar tafeltjes vrij.

Het interieur is gezellig en fris, met leuke details, schattige schilderijtjes en zelfs een ‘Instagram-wall’ waar foto’s van de klanten opgehangen worden. Er hangt een vrolijke en gezellige sfeer, waar het gastvrije en vriendelijke personeel zeker aan bijdraagt.

Het menu is groot en heeft naast lunchopties, ook ontbijtjes die de hele dag te bestellen zijn. Hierdoor kan je ook lekker laat gaan brunchen. Ook zijn er typische borrelhappen als bitterballen te bestellen, maar dit natuurlijk wel met een vega(n) twist. Hierbij bestel je dan ook prima een biertje of een wijntje, want dit kan hier ook gewoon. Perfect voor op een zonnige middag op het terras. De bitterballen met champions waren trouwens echt de beste bitterballen die ik ooit at, hands down!

Wij bestelden een lekkere uitgebreide maaltijd omdat het gewoon werkelijk te lastig was om te moeten kiezen van dit heerlijke menu met vele vegan opties! Ik bestelde een gemberthee, pompoenpannenkoekjes met maplesyrup en walnoten, championbitterballen en een broodje pompoenhummus met cashewnoten en wortel. Dit alles at ik natuurlijk niet alleen op maar deelde ik met mijn vriend. Al het eten was echt heerlijk! Deze plek oversteeg al mijn verwachtingen!

 

Ik wist dat deze plek populair was en na de lekkere taart geproefd te hebben wist ik dat de rest van het eten waarschijnlijk ook goed zou zijn, maar dit was echt nog beter dan ik had gehoopt. Iedereen was zo lief, alles was zo gezellig en het eten was fantastisch. Ik ben echt helemaal fan van deze plek en het is balen dat ik niet meer in Haarlem woon! (Grapje 😉 ik hou van Amsterdam). Ik duim nu al dat By Lima ook een filiaal in Amsterdam gaat openen, maar tot die tijd blijf ik gewoon kleine day trips naar Haarlem maken.

img_3520

By Lima
Zijlstraat 65, Haarlem
Facebook pagina

4 Comments

  1. Ik ga hem onthouden voor de volgende keer als ik in Haarlem ben ! Het ziet er heerlijk uit 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s