Everyday life, vegan
Leave a Comment

Weekkiekjes: cashewroom, nieuwe hotspots en studiedrukte!

Gedurende een week maak ik altijd van alles foto’s: eten, koffie, de stad en mijn vogeltje. Sommige van deze gebruik ik voor artikelen, sommige voor Instagram of Facebook en met andere gebeurt eigenlijk niet echt wat. Het terug kijken van deze foto’s is altijd leuk omdat het een goed overzicht geeft van wat ik die weken gedaan heb.

Afgelopen weken waren vooral erg druk. Ik had tentamens en moest belachelijk veel leren (tussen de 10-14 uur per dag zat ik wel achter mijn boeken) en had niet veel tijd voor andere dingen. Buiten het leren om heb ik natuurlijk ook nog bijbaantjes en mijn blog. Het was dus een beetje hectisch. Het was zo belachelijk druk omdat ik een dubbel aantal vakken volg, en een scriptie aan het schrijven ben. Juist daarom vond ik het nodig om in de pauzes die ik dan wel kon inlassen even lekker ergens wat te eten, of wat leuks te doen. In de weekend heb ik namelijk ook wel leuke dingen gedaan; zoals een paasbrunch bij vrienden en het bezoeken van het Amsterdam Coffee Festival.

Op sommige dagen had ik het zo druk dat ik werkelijk geen zin had om zelf eten te maken. Als je dan ook nog eens in de binnenstad bent in verband met afspraken en les op de universiteit vind ik het altijd fijn om naar de Bagels & Beans te gaan. Deze zit in elke hoek van het centrum wel ergens met een filiaal. Dicht bij mijn universiteit is die bij het Waterlooplein. De Bagels & Beans is ideaal vanwege de vele vegan opties, de vlotte bediening en de top prijs/kwaliteit verhouding. Ik bestel graag een broodje hummus met avocado maar ook de vegan kip teriyaki of een vegan burger is erg lekker.
  

Een favorietje van mij de laatste tijd: cashew room. Heerlijk zoet en zacht samen met vers fruit en noten. Het is ook makkelijk om te maken: week wat cashews (250 gr) in water voor minimaal 4 uur, giet ze af, en gooi ze in de blender met een scheutje ahornsiroop, wat vanille extract, een beetje amandelmelk en blend gedurende een minuut helemaal zacht en glad tot room. Yum!

Mijn vriend en ik zijn dol op Craft Beer. Helemaal gelukkig werden dan ook toen we tijdens het wandelen zagen dat Brewdog binnenkort met een kroeg opent in onze eigen buurtje. Dit wordt de eerste NL’se locatie! Ze komen op de Van der Helststraat. En Brewdog is uiteraard vegan! Een review gaat zeker volgen als ze open zijn!

Lees meer op : https://www.brewdog.com/lowdown/blog/brewed-for-vegansOok hebben we een paar weken geleden gegeten bij het pop-up restaurant Gustafson op het Westergasterrein. Speciaal voor ons had de chef een heerlijk vegan menu gemaakt. Het was echt van topniveau! Gustafson is een hip en gezellig restaurant en blijft tot 30 september op deze locatie. Het is een prima betaalbare plek en het eten is er goed. Buiten is er een groot terras. Website.

Ook was ik dit jaar weer bij het Amsterdamse Coffee Festival. Dit jaar voor het eerst in de Westergasfabriek. Het was echt weer helemaal fantastisch en het lijkt alsof het elk jaar groter en beter wordt. Ook voelde ik dit jaar echt de positieve vegan vibes. Voorheen moest ik altijd zwarte koffie drinken en kon ik alleen bij de Alpro kraam terecht voor een latte, maar nu had ik zo veel keuze! Je ziet dat veganisme in opkomst is 🙂 Ik had zelfs een hele lekker abrikozen reep van Rum Baba Bakery.


Het gezond blijven eten tijdens de studiedrukte is me redelijk goed vergaan dit keer. Normaal verander ik tijdens studiestress van een healthy vegan naar een liters cola wegzuipende vegan burger en patatmonster dat van ellende alleen nog maar meuk naar binnen werkt, maar deze keer heb ik zelfs geen geen druppel cola gedronken.

Een goede manier om tijdens het studeren even te ontspannen is om even een uurtje de deur uit te gaan. Voor mij is dit gelukkig makkelijk want ik heb genoeg leuke zaakjes in de buurt om even snel een sapje te drinken met een vriendin. Het nieuwe The Meets, waar ik recentelijk nog over schreef is zo’n leuk zaakje en wat extra tof is: ze verkopen er Mumu Vitamin Chocolates! Hmmmm, dit is echt de perfecte healthy snack. Ken je deze niet? Ik schreef er al eerder een review over:  Mumu Vitamin Chocolates: gezond en lekker!

Met Pasen gingen we voor een paasbrunch naar onze vrienden die speciaal voor ons een helemala vegan brunch gemaakt hadden.

Toen de studiedrukte weer voorbij was kon ik weer ontspannen. Het was ook prachtig weer en dus moest ik dit vieren met een dagje Haarlem. Deze stad is zo leuk en schattig! Perfect voor een dagje winkelen en eten. Ik ging lekker lunch bij de hotspot By Lima, waarvan je uiteraard ook een review kunt lezen: By Lima: nieuwe favoriet in Haarlem

Het was dus weer een drukke maand, maar ook een goede. Met veel leuke dingen, lekker eten en gezelligheid. En nog even afwachten; hopelijk ook goede tentamen cijfers 😉

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s