Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Soup en zo: bijzondere en heerlijke vegan soepen 

Mensen, ik zal jullie vandaag even wijzen op mijn ‘golden oldie’. De plek waar ik al jaren helemaal gek op ben is de soepwinkel Soup en Zo. Dit geweldige concept, dagverse soepen en salades, loopt als een trein en momenteel zijn er alweer drie locaties in de stad te vinden. Ik ga meestal naar het filiaal in de Jodenbreestraat omdat deze dichtbij mijn universiteit is.

Bij Soup en Zo kan je dus soep afhalen. Je kunt het ook ter plekke op eten maar de zaakjes zijn over het algemeen vrij klein, al heeft het filiaal in de Van Baerlestraat wel veel ruimte. De meeste mensen halen hun soepje dus af (ik eet hem wel vaak daar) voor lunch of voor avondeten. Elke dag is er keuze uit een stuk of 7 soepen. Deze verschillen per dag al keren je favorieten natuurlijk wel telkens terug.

img_3285

Ik ben een extreem groot fan van de pittige spinaziesoep met kokosroom. Deze soep is echt de heerlijkste soep ever en wanneer deze beschikbaar is kies ik altijd voor deze soep. Als ik voor het avondeten kom en ik echt honger heb kies ik er ook nog een side salad bij, yum! Afgelopen keer was de spinaziesoep op, dus ik koos voor een pindasoep met banaan. Dit klonk heel gek maar de soep was ontzettend lekker. Ik ben eigenlijk nooit bang om hier wat nieuws te proberen want alles is hier altijd heerlijk.

Wat er zo top is aan de soepen van Soup en Zo, is dat ze bijna allemaal vegan zijn. Er is vaak ook een vegetarische optie en een vlees optie, maar de rest is gewoon vegan. En waarom ook niet? Soep is bij uitstek iets wat gewoon helemaal lekker vegan kan zonder dat het iemand opvalt. Op het hier wel een beetje te laten opvallen staat er achter de soep op het menu een bordje met bijvoorbeeld ‘vegan’. Super handig dus.

Ik ben helemaal verliefd op deze soepen en ik raad je echt aan het snel te proberen als je het nog niet kent. De prijzen zijn echt prima en het eten is erg lekker!

Soup en zo
Nieuwe Spiegelstraat 54

Jodenbreestraat 94

Van Baerlestraat 81

https://soupenzo.nl/

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s