Food and recipes, Healthy life, vegan
Comments 5

3 makkelijke en mooie ontbijtjes: vegan & healthy

Ontbijten is voor mij heel belangrijk. Ik sla het nooit over! De energie van het eten in de ochtend heb ik echt nodig om mij gedurende de rest van de ochtend prettig te voelen en niet steeds afgeleid te worden door een knorrende lege maag en de gedachten aan eten. Daarnaast is het ontbijt ook mijn ontspan-momentje voordat de dag begint. Het is dan ook het eerste wat ik doe in de ochtend. Voordat ik mijzelf aankleed of de badkamer in ga, begin ik eerst met het ontbijt. Dit maak ik rustig klaar en eet ik op de bank terwijl ik mijn social media check en  de blogs en vlogs van mede bloggers check.

Terwijl ik op deze rustige manier aan de dag begin begint mijn vogeltje Koekje ook aan de dag. Hij speelt met zijn speeltjes, zingt een liedje en eet wat mee van mijn ontbijtjes. Gezellig!

Vandaag deel ik drie makkelijk en snel te maken ontbijt-favorietjes van dit moment. Allemaal vegan uiteraard en daarnaast ook nog eens mooi om te zien. Ik vind het belangrijk dat mijn eten er mooi uitziet. Op deze manier maak ik van elke maaltijd een feestje en is het nog prettiger eten. Wees dankbaar je maaltijd 🙂

Soja yoghurt met appel, rozijnen, cranberries, kaneel, kokos en chiazaad.
Dit ontbijt is super makkelijk en snel te maken. Het is licht op de maag maar vult toch genoeg om de ochtend door te komen.
Doe gewoon wat soja yoghurt in een kom, snijd een appel in stukjes en top alles met kaneel, gedroogde cranberries en rozijnen, kokosvlokken en chia zaadjes. De chia zaadjes zijn een super goede bron van Omega 3! Dus het is zeker geen onzin ‘super food trend’, maar echt een goede toevoeging aan je maaltijd. Een theelepel maakt al veel verschil.

img_3715-1

Mango smoothie met amandelboter
De meeste dagen kies ik s’ochtends voor een smoothie. Dit is snel en makkelijk en indien je er genoeg fruit in stopt ook een goed vullende maaltijd. Ook is het een makkelijke manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit binnen te krijgen.

Deze smoothie bestaat uit een halve mango, een banaan, een theelepel chia zaad, een eetlepel amandelboter, een halve cup amandelmelk en halve cup water. Blend dit samen tot het een romige smoothie is. Neem er eventueel wat fruit bij indien je graag wat extra te kauwen hebt.

Chocolade havermout met rood fruit en tahin
Ik eet meestal geen haverhout omdat ik vaak meer trek heb ik een smoothie of iets lichters, maar altijd als ik het weer een keertje maak neem ik het me voor om het vaker te eten omdat het wel heel erg lekker is!

Deze havermout maak ik met een cup havermoutvlokken, welke ik in een pannetje doe. hier doe ik een halve cup amandelmelk bij en vul ik verder aan met water tot de havermout goed onder water staat. Ook voeg ik een scheutje maple syrup toe. Daarna is het tijd om de havermout te koken. Dit gaat heel snel, ongeveer 5 minuten en het geheel is mooi stevig en romig. Ik roer dan 1,5 eetlepel cacao poeder door de pap, doe het in een kommetje en besprenkel het met kokosvlokken. Daarna top ik het af met rood fruit zoals aardbei, bevroren kersen en blauwe bessen. Ook besprenkel ik de maaltijd met hennepzaadjes en tahin (sesamsaus) voor een lekkere notige finish. Heerlijk!

“I love to go sleep at night because it is like a time machine to breakfast”

5 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s