Everyday life, Healthy life, vegan
Comments 2

Happy Vegan #2: nieuws, events & tips!

Welkom bij weer een nieuwe editie van Happy Vegan, waarin ik je vertel over nieuwtjes, nieuwe producten, leuke events en meer! Op vegan gebied gebeurt gelukkig best veel tegenwoordig waardoor ik elke maand weer de mogelijkheid heb om een selectie te maken van leuke dingen om hier te vertellen.

Waar ik erg blij mee ben is dat veel supermarkten steeds meer vegan-friendly worden. Vooral bij de Albert Heijn to go kan je als vegan perfect terecht voor allerlei lekkers. Sinds kort verkoopt de AH to go ook vegan Bircher Muesli. Normaal wordt dit gemaakt met yoghurt maar hier wordt het gemaakt met fruit puree zodat de muesli’s vegan zijn. Er zijn twee smaken: mango en aardbei, en beiden komen ze met verschillende toppings. Ik heb ze allebei geproefd en ze zijn er lekker! Perfect als ontbijtje of snack to-go of om mee te nemen naar je werk of school. Gezond en lekker dus 🙂

Eén van mijn favoriete cafés in Amsterdam is Tripel. Dit café is donker en gezellig, perfect om sávonds met vrienden biertjes te drinken en een gezellige avond te hebben. Ook kan je er eten. Het is echt zo’n typische gezellige kroeg. Meestal eet je in dit soort kroegen alleen typische dingen als steak met friet of andere maaltijden met vlees, maar bij Tripel zijn ze fan van het veganisme! Er staan hier altijd een paar vegan gerechten  op de kaart, bijvoorbeeld vegan pizza met vegan kaas. Ook worden er regelmatig vegan avonden georganiseerd. Het steeds terugkeren evenement ‘Elvis Goes Vegan’ is een leuke avond waarop uitsluitend vegan gekookt wordt. Voor 7,50 eet je hier een geweldige vegan burger met friet.Ook is er vegan taart. De komende edite is op donderdaga 21 april. Meer info op de FB page: https://www.facebook.com/events/515094

Ik hou van documentaires, en dan vooral van docu’s die te maken hebben met veganisme, gezonde voeding en onze aarde. Een documentaire die ik heel erg indrukwekkend en goed vond is ‘Forks over Knives’. Deze film vertelt over de gezondheidsaspecten van voeding en over wat een vegan dieet voor onze gezondheid kan betekenen.  In de film komen allerlei artsen aan het woord en wordt voeding van verschillende culturen over de wereld vergeleken. Onwijs interessant en een eye-opener! OT301 vertoont 3 mei de documentaire in hun pand aan de Overtoom in Amsterdam. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/events/981581271894930/

Ik ben altijd op zoek naar leuke online magazines en blogs. Een poosje terug ontdekte ik het nieuwe Bedrock Magazine en ik was gelijk fan! Dit magazine is in korte tijd al onwijs populair geworden en ik begrijp heel goed waarom; dagelijks posten zij interessante artikelen over onderwerpen als voeding & gezondheid, mindfulness en spiritualiteit. De onderwerpen zijn interessant en open-minded geschreven en ook regelmatig zie ik wat vegan recepten voorbij komen. Daarnaast is de vormgeving prachtig en vind je er mooie inspirationele quotes en teksten.

http://www.bedrock.nl/

Sinds kort vind je bij de HEMA deze makkelijke en vegan opwarm maaltijd van de Vegetarische Slager. Hoe fijn en handig is dit voor drukke dagen? Ik vind het top dat een massa keten en mainstream zaak als de HEMA  nu ook eindelijk vegan opties begint aan te bieden bij hun maaltijden. Ga zo door dus!

En last but not least: misschien had je het al op Facebook voorbij zien komen maar ik had vorige week het geluk om in de krant te staan met mijn Instagram page! Metro had op hun website, en een paar dagen later in de krant, een artikel gepubliceerd met de mooiste must-follow Vega(n) instagram accounts. Naast een hoop Internationale accounts werd @birdwonders (volg jij mij al?) ook genoemd in het artikel, en dat wel op nummer 4! Dat was natuurlijk een eer 🙂

Voor het hele artikel zie de metro site: http://m.metronieuws.nl/lifestyle/food/2016/04/25-x-fijne-vega-instagramaccounts-die-je-moet-volgen

 

2 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s