Food and recipes, Geen categorie, vegan
Comments 5

4 makkelijke gezonde vegan snacks!

Hebben jullie ook altijd zin in een late-night snack of krijg je een hongertje om een uur of vier in de middag? Ik heb dit namelijk regelmatig en moet altijd even iets kleins en lekkers eten op dit soort momenten. Ik probeer mij juist niet in te houden: door niet toe te geven aan je trek heb je meer kans op een uitbarsting later op de dag waarbij je sowieso naar die zak chips of reep chocolade grijpt, waardoor je jezelf niet goed zal voelen en je niet heel lief bent voor je lichaam. Beter kan je toegeven aan je trek en eet je dus wel iets. Snacken hoeft namelijk helemaal geen probleem te zijn! Het feit dat je trek krijgt, is namelijk jouw lichaam dat aangeeft dat het voeding nodig heeft. Kies daarom juist voor eten, maar wel eten van je lichaam ook echt blij van wordt.

Ik heb vandaag vier snack-opties voor je waar ik zelf dol op ben. Toegegeven: ik heb soms meer zin in een chocoladereep of een zak chips, en wil dat dan liever dan een ‘healthy snack’, maar indien ik mij er toe zet om toch voor de healthy snack te gaan, smaakt me dit altijd zeker net zo goed én heb ik achteraf geen vies en slecht gevoel.

Simpel, maar altijd goed: een bakje sojayoghurt met vers fruit of bevroren bessen. Voeg er eventueel wat maple syrup aan toe en wat zaden of noten. Dit stilt zeker je cravings naar zoetigheid!

Heb je meer zin in iets hartigs? Probeer dan eens geroosterde kikkererwten! Neem kikkererwten uit blik, spoel ze af en doe ze in een kom. Voeg wat sojasaus, een scheutje olijfolie, zout, peper, knoflookpoeder en wat chilipoeder toe en meng alles goed. Leg de kikkererwten op een bakplaat en bak ze 40 minuten op 220 graden in de oven. Dit zijn net een soort heerlijke borrelnootjes!

Maak ook eens een hele mooie fruitmaaltijd voor jezelf. Snijd fruit naar keuze fijn en besprenkel het met passievrucht, zaden en kokos. Deze tropische salade smaakt heerlijk zoet en fris en zal je, ook door zijn schoonheid, zeker verzadigen. Voeg eventueel ook wat noten toe om het vullender te maken.

Ik ben ook dol op appel met tahin. Heel simpel maar zo lekker en een combinatie van zoet en een beetje hartig. Schil een appel, snijd deze in partjes en besprenkel met tahin en kokosvlokken. Eventueel kan je er ook nog wat zaden over strooien. Deze combinatie is heel lekker en onverwacht goed te combineren.

Luister dus naar je lichaam, wanneer je trek hebt. Eet iets heerlijks. Eet iets gezonds, en niet voorbij je behoeften, maar eet vooral wel. ❤

5 Comments

  1. Goeie tips! Ik houd voor al van hartige snacks, dus ik ga de geroosterde kikkererwten snel proberen! Ze zien er heerlijk uit!

  2. Wat een fijne gerechtjes en prachtige website!! Ik ga je volgen en je hele site doorpluizen! XX!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s