Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Thaise vibes en cocktails @ Kevin Bacon

Vorige week had ik de gelegenheid om een hapje te eten bij Kevin Bacon, de bar in het Hotel Not Hotel. Dit is een prachtig boutique hotel met 23 kamers (waaronder een tramkamer!) in Amsterdam West. Anders dan de naam Kevin Bacon misschien doet vermoeden is deze plek heel geschikt voor vegans en vegetariërs 😉 Deze prachtige hotspot is gevestigd in het hotel zelf en is bereikbaar via de lobby, maar ook via de eigen ingang aan de Witte de Withstraat. Naast heerlijke cocktails gaat het bij Kevin Bacon om Thais eten. En Thais eten staat bekend om de vegan mogelijkheden. Dit moest ik dus wel even proberen!


Persoonlijk ben ik dol op cocktails en Thais eten. Allebei zijn top en ik maak ze niet vaak mee in dezelfde setting. Hippe cocktailbars vind je genoeg in Amsterdam, maar meestal is er hier niet veel te eten. Wat hapjes en meer ook niet, en voor mij, als vegan, zijn de opties vaak extra gelimiteerd.

Het dinermenu is hier dus helemaal Thais. Er zijn snacks, voorgerechten en hoofdgerechten. Wat ik bij Kevin Bacon erg gaaf vind is dat op het menu de hoofdgerechten in beginsel allemaal zonder vlees/vis/tofu zijn.Dit laat je naar keuze toevoegen aan het gerecht.Hierdoor heb je dus bij elk ‘basisgerecht’ zoals een curry of Pad Thai, de optie of je hem plantaardig wil eten of met vlees. Heel fijn! Als veganist heb je hier dus ook ruim de keuze. Vraag voor de zekerheid even of de gerechten geen ei bevatten als je vegan bent. De Pad Thai is namelijk met ei, indien je niet aangeeft dat je zonder ei wilt eten.


Naast dat deze plek ontzettend gezellig en stylish is, vind ik het eten ook bijzonder lekker. Je weet toch nooit helemaal wat je moet verwachten van eten in een ‘bar’ (ondertussen meer een restaurantje/cocktailbar) maar het was echt goed. Traditioneel lekker Thais eten in een superleuke en hippe zaak. Dit is dus een keer wat anders dan een traditioneel Aziatisch restaurant.


Wij aten deze avond vegetarische spring rolls, de groene curry met tofu en de Pad Thai met tofu (besteld zonder ei). Het was allemaal erg lekker. De spring rolls waren een fijne start in combinatie met een drankje. De curry is erg smaakvol en ook behoorlijk pittig. Mijn vriend, die niet zo van pittig eten houdt koos daarom voor de milde maar erg lekker Pad Thai.


  

Naast dat het eten erg lekker was waren ook de cocktails heel fijn. De cocktailkaart is erg creatief en is duidelijk beïnvloedt door de Thaise keuken. Ik probeerde om mee te starten de martini met citroengras. Deze had echt die Thaise vibes en was verrassend lekker. De best-seller is de watermeloen cocktail. Deze mooie roze cocktail heb ik ook geproefd en ik begrijp waarom hij populair is! Lekker zoet en makkelijk om weg te drinken.   Ik sloot af met een peer en ginger cocktail. Yum!

In de bar is er ook altijd de mogelijkheid om buiten de kaart om een cocktail te laten maken. Staat jouw favoriete klassieker er niet bij of wil je net even iets anders bij een bestaande optie? Geef dit dan gewoon even aan bij de barman. De cocktails worden hier met liefde gemaakt en veel ingrediënten, zoals de siroop,  zijn ook huisgemaakt.

Kevin Bacon is dus wel één van de hipste stekkies in deze buurt in Amsterdam en echt perfect om met je lief of wat vrienden een hapje en een drankje te doen. Al redelijk vroeg op de avond werd het hier heel gezellig en druk, dus ook voor een pre-dinner drink zit je hier helemaal goed.

Als je niet uit de buurt van Amsterdam komt is het Hotel Not Hotel ook een hele leuke plek om te overnachten. Dit hotel is echt zó mooi! En hoe leuk is het dat er dus zo’n leuke bar bij het hotel zit? Ik ga hier, ondanks dat ik niet in het hotel zal overnachten, zeker terugkomen voor lekkere drankjes en goed eten.

Kevin Bacon
Witte de Withstraat 38, Amsterdam

Kevin Bacon Bar

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s