Food and recipes, Gebak en zoetigheid, Geen categorie, vegan
Comments 3

Banana peanut butter tarte tatin

Soms heb je van die momenten dat je ineens een creatieve ingeving krijgt, soms noodgedwongen. Vandaag had ik zo’n moment..en het resultaat was geweldig! Ik vond ik mijn koelkast een rol vers bladerdeeg dat de houdbaarheidsdatum bereikt had. Ik wilde het dus snel gaan opmaken maar ik wist niet echt wat ik wilde maken en had al voorbereidingen getroffen voor het avondeten.

Toen wist ik het ineens; een tarte tatin! Dit typisch Franse gebak is een omgekeerde taart en wordt ook wel met bladerdeeg gemaakt. Traditioneel is deze met appels, maar aangezien ik die niet in huis had leek het me lekker om het met bananen te proberen. En als ik dan toch al een ongewone variant maak, waarom dan niet nog een twist?! Tijd voor een peanut butter banana tarte tatin 🙂 Het is ontzettend makkelijk en het resultaat was fantastisch! Nee, gezond is hij niet, maar wel vreselijk lekker en een echte treat. Banaan, caramel en een hint pindakaas. Yummm!

Banana peanut butter tarte tatin
Ingrediënten:
– 4 eetlepels suiker
– 2 eetlepels PB2 poeder of 1 eetlepel pindakaas
– 3-4 bananen
– rol verse bladerdeeg
– kokosolie om in te vetten

Vet een ovenschaal in met de olie. Snijd de banaan in helften. Meng de suiker in een kommetje met de pb2 poeder of pindakaas. Spreid dit suikermengesel uit over de bodem van de schaal. Verdeel de bananen over de bodem. Dek af met 2 lagen bladerdeeg, druk een beetje aan en prik met een vork wat gaatjes in de deeg. Bak 35 minuten op 225 graden.

Eet smakelijk!

3 Comments

  1. Het ziet er echt geweldig uit! Toen ik je foto zag klikte ik gelijk het bericht aan, haha. Leuk dat je zo’n ingeving kreeg en het resultaat ook nog eens super werd :). En ook fijn dat het niet zoveel ingrediënten bevat, daar hou ik van.
    Liefs

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s