Cityguide, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Yummya Food Festival: genieten in de zon

Sinds gisteren en tot en met deze aanstaande zondag vind je op de Jaap Eden Ijsbanen in Amsterdam Oost het gezellige foodtruck festival Yummya. Het weer is prachtig dus dit festival stond hoog op mijn lijstje. Ik had op de website al gekeken naar het aanbod van foodtrucks en zag dat er goede opties waren, ook voor vegans.

Het festival is ruim maar gezellig en is met dit weer echt de perfecte spot om te relaxen. Het is zo fijn om naar een onbekender food festival te gaan en niet 30 minuten in de rij te hoeven staan voor een biertje!

Ik probeerde op het festival lekkere pita’s met dips van Pita Queen en heerlijke gyros in een lekkere wrap van Vlees Noch Vis. Ook proefde ik heerlijke vegan wrap met vegan koftem bij de Veggiekar. Ik zag daarnaast nog meer vegan opties zoals bevroren banaan met chocolade en lekkere curry’s. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze opties voor de vegetariërs en omnivoren onder ons.

Ook voor kinderen is het festival heel leuk. Er zijn allerlei dingen te doen, zoals een luchtkussen, trampoline en draaimolentje. Doordat het festival mooi ruim is opgezet hebben de kleintjes alle ruimte om lekker rond te rennen.

Het festival is in zijn geheel gewoon erg leuk gedaan. Veel zit gelegenheid, mooie tenten, lampjes wellke super sfeervol zullen zijn in de avond..perfect!

Bij het festival is voldoende parkeer gelegenheid voor fiets en auto, en als je met het OV komt kan je tram 9 pakken. Wij zijn echter vanuit de Pijp gaan lopen, wat heerlijk was met dit weer! Het klinkt misschien ver weg, de watergraafsmeer, maar dat is echt onzin. Wij waren er zo!

img_4148

Ik vind het zeker een aanrader en een verademing om op een fijn en relaxt festival als deze te zijn. Het klopt; je hebt geen 130 trucks om uit te kiezen, maar ik denk dat je aan een stuk of 40 ook wel genoeg hebt toch? 😉

Yummya
Jaap Eden Ijsbanen, Amsterdam.
http://yummya.nl/

2 Comments

  1. Die wrap ziet er heerlijk uit! Prachtig weer ook voor zo’n foodfestival momenteel!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s