Everyday life, Geen categorie, vegan
Comments 2

Weekkiekjes: lente, ijsjes en koffiebekers

Het zonnetje schijnt weer en de lente is echt volledig gearriveerd! Al leek het de laatste weken meer op volle zomer.. Hier moest uiteraard van genoten worden met veel ijs, wandelingen door de stad en eten in de buitenlucht. Ik heb weer allemaal foto’s voor jullie om te laten zien hoe mijn afgelopen weken er ongeveer uitzagen! Momenteel ben ik weer hard aan het studeren voor tentamens en heb ik niet zo veel tijd om leuke dingen te doen dus ik vind het ook fijn om weer even naar deze pics terug te kijken haha.

Dit mooie weer vraagt uiteraard om ijsjes! Ijs is voor mij echt het begin van de lente/zomer. In de winter eet ik het echt nooit maar als het buiten weer warmer wordt krijg ik er ineens heel veel trek in. Koekje is er ook dol op!

Ook zo leuk aan de lente: de buiten festivals beginnen weer! Elke weekend is er wel wat te doen, waaronder mijn favoriet: food festivals en markten! Ik ben al bij Amsterdam Kookt en bij Yummya geweest. Afgelopen weekend was er ook weer Rollende Keukens. Als je even op internet rond kijkt vind je er vast ook wel รฉรฉntje waar jij binnenkort naar toe kan. Op dit soort festivals zijn ook altijd wel vegan opties te vinden. Op Yummya at ik bijvoorbeeld deze heerlijk gyros wrap van Vlees Noch Vis.

Ook vind ik het heerlijk om in het weekend of op vrije dagen lekker door de stad te wandelen. Ondertussen even ergens een koffie drinken, een ijsje eten en veel instagram foto’s maken van de mooie grachten. Superfijn! Ik loop s’weekends meestal tussen de 7-10 kilometer per dag. Gelijk een goede workout!

En het is weer echt terrasjesweer! Zelfs op de minder hete dagen is het alsnog lekker buiten als je vol in de zon zit. Een paar weken geleden zat ik met een vriendinnetje bij Dignita in Oud Zuid. Ze hebben hier heerlijke vegan opties, zoals bijvoorbeeld deze kom met huisgemaakt kokosyoghurt, granola en fruit. Yum!

Op Koningsdag besloten mijn vriend en ik, omdat er toch geen prachtig weer voorspeld was, naar Essen, Duitsland te gaan. Hier is namelijk de supermarkt Veganz te vinden, waar we dik hebben ingeslagen. Ook hebben we hier lekker geluncht en nam ik op de terugweg een koffie to go mee. Bij de Veganz hebben ze namelijk altijd prachtige to-go cups!

Ook was ik een paar weken geleden aanwezig bij een perslunch van The Konjac Sponge. Hier kregen we eerst een workshop en daarna een heerlijk vegan lunch bij SLA. Ik schreef al eerder over de producten van dit merk. Ik ben namelijk helemaal fan van de reinigingssponsjes die helemaal natuurlijk en vegan zijn. Binnenkort zal ik een beauty-routine post maken waarin ik je o.a. meer vertel over mijn nieuwe favoriete sponge. Lees hier mijn eerdere review: https://birdwondersblog.com/2016/02/08/the-konjac-sponge-natuurlijke-en-vegan-reinigingsspons/

Zoals je net misschien al door had ben ik dus dol op mooie koffiebekers. Vandaar dat ik ook lyrisch werd toen ik de Starbucks lente bekers zag! Kijk nou hoe mooi!

En ik weet dat de meningen verdeeld zijn over varkentjes al huisdieren; maar ik moest dit liefje toch echt even laten zien. Deze mensen behandelen dit varkentje als hondje. Iedereen vond het superschattig en alle mensen in het park maakten foto’s van hem. Ik vroeg me of ze ook de connectie konden maken tussen dit beestje en hun avondeten.

En nog even een afsluiter met de mooie sakura in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos en een prachtig koffiekopje dat hier toch wel heel erg bij past. De lente is echt weer vol bezig en we gaan alweer hard richting de zomer! Nog maar een maandje! ๐Ÿ™‚

2 Comments

  1. Victoria says

    Ooh, wat ziet dat varkentje er schattig uit, echt een dotje! ๐Ÿ™‚

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s