Everyday life, Geen categorie, Healthy life, vegan
Leave a Comment

Bootea teatox weightloss bullshit??: de waarheid!

Je ziet het de laatste tijd steeds meer voorbij komen op social media; ‘skinny teas’. Meiden drinken weightloss tea om afvallen. Hoe makkelijk?! Je drinkt gewoon een lekker kopje thee en de kilo’s zouden er vanaf vliegen. Veel van deze posts zijn gesponsord en wanneer je favoriete grote blogger of Instagrammer lyrisch is over een merk afval-thee weet je eigenlijk nog niets over de waarheid. Werkt het echt? Is het wel gezond? Wat zijn de resultaten? Ik wil jullie graag mijn eerlijke mening geven over dit product en wil er daarom nu al op wijzen dat deze blogpost NIET gesponsord is en dat ik met mijn eigen geld voor deze thee betaald heb.

Bootea is een merk dat weightloss thee verkoopt. Hier in Nederland koop je deze bijvoorbeeld bij de Tuinen. Het is niet goedkoop, zo’n 27 euro voor een kuur van twee weken, maar de belofte moet de thee het geld waar maken. Je zou er namelijk van af moeten vallen, terwijl je verder gewoon een normaal gezond levenspatroon aanhoudt, maar zonder veel extra moeite. De thee doet het werk.

Hoe het werkt? De verpakking bevat twee soorten thee. Een ochtendthee en een avondthee. De ochtend thee drink je elke dag; deze zorgt ervoor dat je spijsvertering goed werkt, je meer vocht kwijtraakt en dat je minder trek hebt. De avond thee drink je om de dag; dus op dag 1, dag 3, dag 5 enzovoort. Deze thee prikkelt je darm, waardoor de voeding sneller door je darmen gaat en je de volgende ochtend dus sneller en meer naar de toilet moet. De combinatie van snelle stofwisseling, minder trek en meer ontlasting zorgt er volgens Bootea voor dat je gewicht verliest.

Mijn resultaten? Aangezien ik altijd al een gezond vegan eetpatroon heb besloot ik mijn voeding op geen enkele manier aan te passen tijdens de kuur. Gezonder kan ik namelijk toch niet veel meer maken, en hoogstens minder, maar dit zou de resultaten van de thee kunnen beïnvloeden. Let’s see wat de thee in zijn eentje kan bereiken.

Ik volgde de duur heel strak. Elke ochtend en om de dag in de avond. Omdat ik het zonde vond het zakje na één kopje weg te gooien trok in na het eerste kopje ook altijd nog een tweede kopje van de thee, welke dan iets minder sterk was. Ik kan niet zeggen dat de ochtendthee ervoor zorgde dat ik minder trek had. Mijn eetlust bleef gedurende de hele kuur eigenlijk gewoon het zelfde. Wel merkte ik dat ik veel meer moest plassen dus ik verloor zeker extra vocht. Doordat ik meer vocht verloor kreeg ik het idee dat ik me wat minder opgezet voelde in mijn buik. Ik heb daar soms behoorlijk veel last van en in deze periode was het een stuk minder.

Wat betreft de laxerende thee; ik merkte er niet elke dag wat van. Soms moest ik wat vaker of sneller naar het toilet maar andere keren was er geen verschil. Heel laxerend was het voor mij dus sowieso niet.

Online hoor je vaak het commentaar hoe ongezond deze laxerende theeën zijn, maar nu ik heb gezien hoe matig ze laxerend zijn, en het feit dat je ze niet elke dag neemt en dit alles sowieso maar voor een korte periode, lijkt het mij dat het geen kwaad kan.

Maar geen kwaad, nee prima allemaal, maar het is natuurlijk de bedoeling dat we er positief over zijn. Ben ik daadwerkelijk afgevallen??
Na de kuur was ik inderdaad wat gewicht kwijt. Het was alleen niet veel; zo’n 1,2 kilo. Leuk natuurlijk, alles is mee genomen indien je wil afvallen en zoiets simpels als thee drinken klinkt natuurlijk als the dream, maar is het resultaat blijvend als je daarna gewoon gezond blijft eten en zo’n 1700-2000 kcal per dag eet? Dit zou in principe betekenen dat je op gewicht zou moeten blijven.

Helaas: Nee. Zo’n 2 weken later is de 1,2 kilo er weer gewoon bij en ik zit weer op het zelfde gewicht als waar ik mee begon. Dit laat zien dat ik door de thee-kuur eigenlijk alleen veel vocht verloren was omdat ik zo veel moest plassen en de licht laxerende thee drink. Als hier mee stopt komt het gewicht er in de loop van de weken erna weer gewoon bij, indien je zelf geen extra moeite zoals verminderingen van calorieën of veel sporten zal doen.

Conclusie: door het drinken van deze thee raak je tijdelijk gewicht kwijt omdat je veel vocht verliest. Indien je niet door sport of diëten zorgt dat je daadwerkelijk vet verliest komt dit gewicht er gewoon weer bij zodra je met de kuur stopt. Het drinken van weightloss thee van Bootea is dus geen echte oplossing als je af wil vallen.

http://www.bootea.com/

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s