Fashion and style, Geen categorie, Healthy life, vegan
Comments 2

Pure Natural Cosmetics: natuurlijke en pure ingrediënten

Omdat mijn huid niet de makkelijkste is en ik niet alle producten prettig vind ben ik altijd op zoek naar goede producten om te proberen. Bij het zoeken naar deze producten heb ik wel een aantal eisen: de producten moeten natuurlijk zijn en daarnaast vooral diervriendelijk.

Heel blij was ik dan ook toen ik ‘Pure’ ontdekte. Deze huidverzorging is gemaakt met verzorgende oliën met kruiden, bloemen en planten extracten. Het is helemaal natuurlijk en vrij van chemicaliën en parabenen.

Ook is Pure uiteraard niet op dieren getest en alle producten (behalve de lippenbalsem welke bijenwas bevat) zijn veganistisch.

Pure is gemaakt met natuurlijke en plantaardige ingrediënten omdat we moeten kunnen vertrouwen op wat we gebruiken voor onze huid. Huid is het grootste orgaan dat de mens heeft en 60% van wat we op onze huid smeren komt in ons bloed en organen terecht. Om deze reden wil ik niet dat er chemische rommel in mijn huidverzorging zit en wil ik lief zijn voor mijn lichaam.

De producten van Pure zijn ook echt heel fijn. Wanneer je de potjes opent komt de heerlijke geur je al tegemoet. De producten voelen erg fijn aan op mij huid. Wel zijn ze een beetje vettig, door oliën, waardoor ik s’ochtends niet te veel opsmeer omdat anders mijn makeup wat minder goed zit. In de avond gebruik ik wat meer creme zodat alles gedurende de nacht goed intrekt en mijn huid er in de morgen fris en zacht uitziet!

Momenteel gebruik ik de oogcrème, dag/nacht crème en de makeup remover. Al deze producten zijn heel prettig! De oogcrème bevat ingrediënten als zeewier, roos, kamille en geranium en in de dag/nacht creme vindt je bijvoorbeeld olijfolie, cocoa boter, lavendel en calendula. Het zijn allemaal ingrediënten die ik herken wanneer ik ze lees, in tegenstelling tot de ingrediënten die je leest op potjes van andere cosmetica merken. Dit vind ik heel fijn en op deze manier is het voor mij ook gelijk duidelijk dat het product veganistisch is.

Wil je ook de producten van Pure proberen?
Kijk op de website voor meer informatie. De producten zijn te bestellen maar soms staat de eigenaresse ook met de producten op marktjes in Amsterdam. Ze is bijvoorbeeld regelmatig te vinden op de Local Goods Market in de Hallen. En nog iets leuks: alle producten kunnen op verzoek naar wens worden aangepast mocht je bepaalde allergieën of gevoeligheid hebben!

Website Pure

2 Comments

  1. Wat leuk dat ze de producten op verzoek aan kunnen passen? Maar 60% van cosmetica komt in het bloed en de organen terecht? Heb je bronnen? Officieel mag dat namelijk helemaal niet en moeten producten dan als geneesmiddel geregistreerd worden.

    • Hi Selma, het bloed en de organen, dus niet dat er 60% in het bloed komt. De huid is ook een orgaan en neemt veel van de stoffen op. Dit is informatie uit de folder van Pure.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s