Food and recipes, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Dagelijks vegan #1 Spaghetti night

Ik krijg vaak de vraag van beginnende vegans; “Wat moet ik koken? Ik heb geen zin om elke dag lang in de keuken te staan met moeilijke ingrediënten.’ Dat snap ik heel goed! Daar heb ik vaak ook geen zin in of tijd voor. Daarom maak ik vaak gewoon makkelijke en herkenbare gerechten waar ik weinig tijd aan kwijt ben. En heb ik besloten ze hier te delen! Vandaag op het menu: spaghetti!

Ingredienten voor twee personen:

– half pak spaghetti
– een halve paprika
– een courgette
– een halve ui
– 5 champignons
– 2-3 teentjes knoflook
– handje / half potje gesneden olijven
– olijf olie
– kant en klare pastasaus
– zout en peper

Optioneel (niet nodig voor een lekkere maaltijd maar wel extra lekker als je het in huis hebt:
– pijnboompitten
– kruiden zoals oregano, salie, Italiaanse kruiden
– paar thee lepels pesto
– edelgist of vegan kaas zoals Wilmersburger of een ander merk (te koop bij Jumbo of biowinkels)

Hoe?
Kook de spaghetti zoals op de verpakking, met wat zout. Snijd alle groenten fijn en verhit olijfolie in een pan. Gooi alle groenten er in één keer in en laat ze 10 minuten bakken/pruttelen. Voeg daarna de saus en olijven toe en laat het geheel nog even 5 minuten doorwarmen, voeg naar smaak peper en eventuele optionele ingrediënten toe (behalve kaas!).

Giet de pasta af en en meng dit met de saus. Serveer en bestrooi eventueel met kaas of edelgist. Eet smakelijk! Ik hou ervan om de saus en pasta te mengen zodat ik eventuele restjes meteen op die manier op kan bergen zonder dat ik alleen saus of pasta overhoud.

Dit gerecht is makkelijk, budget en snel klaar. Het is perfect voor mensen die niet zo veel inspiratie hebben en denken dat veganistisch koken moeilijk is. Dit gerecht laat zien dat je voedsel dat je gewend bent ook prima in vegan stijl kan eten en dat je met weinig en gezonde ingrediënten iets lekkers klaar kan maken. Door de kant en klare saus hou je het makkelijk, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen je eigen saus te maken!

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s