Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comments 2

Parijs city guide: deel 3 

Het is dan eindelijk tijd voor het derde deel van mijn Parijs city guide. Parijs is mijn favoriete stad en jullie kunnen nog veel meer hotspots verwachten in de toekomst want de komende maanden zal ik weer meerdere malen naar deze prachtige stad gaan. Je verwacht in deze Franse metropool misschien geen vegan eten, omdat de typisch Franse keuken nu niet bepaald diervriendelijk is, maar niets is minder waar. Parijs is tha vegan dream! Je eet hier werkelijk geweldig lekker vegan eten. Misschien komt dit juist wel doordat de Franse keuken zo vegan-unfriendly is, dat er zo’n grote tegenbeweging is.

Maar er is natuurlijk meer in Parijs dan eten. De stad zelf is prachtig en je kan je uren vermaken door gewoon te wandelen en de stad te bezichtigen. Eén van mijn favo plekken is het park des Buttes-Chaumont. Dit grote park in het 19e arrondisement ligt nog net binnen de ring maar je hebt het gevoel helemaal buiten parijs te zijn. Heuvels, bergen, een hangbrug en riviertjes: dit is zó mooi! De perfecte spot voor een picknick of wandeling.


  
  
Ook bezoek ik toch nog best vaak, eventjes snel tussendoor, de Eifeltoren. Het blijft mooi en charmant om te zien in de avond, of om overdag op het gras bij de Eifeltoren te picknicken, samen met nog honderden andere toeristen natuurlijk.


Als het mooi weer is vind je langs de Seine diverse barretjes en terrasjes. Deze zijn super populair in de zomer en het is erg leuk om daar in de avond neer te strijken tussen de jonge parijzenaren en drankjes te drinken, terwijl je uitzicht hebt op de mooie bruggen over de Seine.

Hou er trouwens rekening mee dat als je Parijs in de zomer wilt bezoeken, dat gedurende Augustus relatief veel kleinere zaken gesloten zijn. Grote bedrijven en touristische attracties zijn bijna standaard wel open, maar van oudsher was het voor Parijzenaren gebruikelijk om in Augustus vrij te nemen om vakantie te vieren op het platteland. Nu wordt dit elk jaar minder en blijven steeds meer restaurants en winkels gewoon open, maar toch is ook een groot deel nog dicht tijdens Augustus. Check van te voren dus even of de restaurants waar je wilt eten wel open zijn!

  Overal in de stad kan je ijs eten, maar als je in de buurt van Pigalle (9e) bent is het ijszaakjes Glaces Glazed een aanrader. Je eet hier echt de allergekste smaken en alles is lekkkkerrrr!
Je vindt ze op nummer 24 van Rue des Martyrs. Dit is sowieso een hele leuke straat met allemaal leuke winkeltjes en eetzaakjes. Bij een klein bakkertje, verderop in de straat, vonden we zelfs vegan cakejes.


  

Ook is het goed om in de zomer genoeg te drinken. Doordat ik in Parijs altijd zoveel wandel en veel probeer te zien vergeet ik vaak om te drinken. Daarom probeer ik mezelf zodra ik een juicebar zie altijd op een sapje te trakteren, zodat ik toch genoeg binnenkrijg. Vaak zoek ik dan snel even op googlemaps het dichtsbijzijnste hofje op, zodat ik het daar op een bankje rustig en relaxt kan opdrinken.


Wanneer je als veganist in Parijs bent moet je in ieder geval naar mijn grote favoriet: Las Vegans! Deze zaak is ongeveer een jaar geleden open gegaan en lijkt voornamelijk op een soort afhaal/kiosk-achtig zaakje, met in de zomer een klein terras, maar is echt AMAZING! Je eet hier het beste vegan ijs inclusief slagroom (!!), heeeeerlijke milkshakes, lekkere broodjes en hotdogs of kebap. Het is echt zo bizar goed!! Je gaat me onwijs dankbaar zijn als je besluit hier naartoe te gaan.

Kijk voor meer info op: https://www.facebook.com/Lasvegansparis/


  

Omdat Parijs zo groot is vermaak ik me altijd. Ik ga meestal 1 of 2 keer per jaar en altijd zijn er weer nieuwe restaurantjes of koffiezaakjes die ik wil proberen, nieuwe exposities of musea. Ook vind ik die herkenning die ik ondertussen heb erg fijn en is het prettig om zonder kaart of metro-map door de stad te kunnen reizen.
  
In Augustus en September ben ik weer in Parijs om oude favoriete plekjes te bezoeken, lekker te ontspannen, te picknicken bij de Eifeltoren en nieuwe tentjes te testen. Heb jij nog tips voor me?

2 Comments

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s