Everyday life, Geen categorie, Healthy life, vegan
Comments 6

Vegan studentenleven: is dat moeilijk?

Is het als student nou moeilijker om vegan te zijn? Studenten hebben vaak minder budget voor eten, veel sociale verplichtingen waarbij vaak veel niet-vegan eten komt kijken, lange dagen op de universiteit met beperkte mogelijkheden in de kantine… Het klinkt dus best lastig. Maar dat is het niet hoor!

Ten eerste hoeft vegan eten namelijk helemaal niet duur te zijn. De meest typische vegan producten zoals rijst, bonen, groenten en fruit zijn allemaal goedkoper dan producten als kaas, eieren en vlees. Met gewone basis-producten en wat smaakmakers als sausjes en kruiden zet je de lekkerste vegan maaltijden neer voor een super lage prijs. Het is ook heus niet nodig om perse dure pijnboompitten of verse basilicum in al je gerechten te gooien en nog minder nodig is vegan kaas of dure vleesvervangers. Deze dingen zijn natuurlijk erg lekker maar zeker niet altijd nodig en zonder deze ‘speciale extra’s’ kan je voor heeeel weinig geld rondkomen. De speciale producten bewaar je dan lekker voor het weekend of wanneer je wat extra centjes te besteden hebt.

Wat betreft de sociale verplichtingen heb ik ook nooit moeilijkheden ervaren. Als je leuke vrienden hebt houden zij er gewoon rekening mee dat je vegan bent. En als je echt een etentje hebt met een grotere groep is er meestal in ieder geval wel iets dat je kan eten, of je neemt zelf een vegan gerecht mee om te delen. In restaurantjes kan je altijd wel iets bestellen en in het ergste geval is dat patat met salade en een biertje. En is dat nou echt zo erg? 😉 Ik ben zelf altijd erg relaxt over mijn veganisme en breng het ook luchtig waardoor ik nog NOOIT een negatieve reactie gekregen heb. Als je zeker bent van jezelf, over niet-slecht-bedoelde grapjes gewoon een beetje kan meelachen of ze weg kan wuiven, en je veganisme op een positieve manier kan brengen zal je niet snel moeilijkheden ervaren.

Als laatste de kantine. Sommige universiteiten in ons land hebben geweldige kantines waar daadwerkelijk vegan opties te krijgen zijn. Als je dit hebt op jouw uni; lucky you! Dat is lekker makkelijk. Helaas is mijn universiteits kantine niet echt top en zelfs de broodjes hummus zijn hier onvindbaar. Er is wel altijd fruit en er zijn notenrepen, verschillende soorten chips, pure chocolade, ontbijkoek en oreo’s. Daarnaast is er fris, sap, smoothies en koffie en thee. Ook kan je bij de salade bar een salade samenstellen al zijn de opties hier redelijk beperkt. Niet heel spannend allemaal maar genoeg om te overleven als de honger toeslaat! Dit gaat dus gewoon prima en als vegan kom je hiermee dus prima weg. Daarnaast studeer ik midden in de stad en kan ik altijd ergens anders eten halen of simpelweg gewoon wat lekkers meenemen. Zo simpel is het natuurlijk ook.

Ik loop dus eigenlijk nergens tegenaan, en het student zijn maakt het absoluut niet moeilijk om veganist te zijn 🙂

Check ook mijn nieuwste vlog waarin ik je mijn universiteit laat zien, mijn morning routine en een shopping haul met cute stuff van Flying Tiger. Abonneer je ook gratis op mijn YouTube kanaal om nooit meer een filmpje te missen 🙂

 

 

 

 

 

6 Comments

  1. Vale says

    aaaaaah ik ben september afgestudeerd ook aan de UvA OMHP. Jammer, ik had graag een mede vegan ontmoet destijds die ook rechten studeerde, haha.

  2. Ik heb precies dezelfde ervaring als jij – het is heel makkelijk en niemand doet er moeilijk over! Als ik naar een restaurant ga probeer ik altijd van te voren iets te regelen (of gewoon naar een restaurant te gaan met vegan opties), maar soms doe ik spontaan of zo en dan kan er meestal ter plekke wel iets bedacht worden. En anders eet ik patat met sla 😉 Is voor een keertje inderdaad niet erg! En ja, als je on the go bent kun je altijd wel repen of bananen kopen. Niet ideaal, maar je komt de dag wel door.
    Bij Roeterseiland heb je trouwens wel een broodje hummus met gegrilde groente! (Die ene keer dat ik hem had smaakte hij trouwens meer naar een broodje eiersalade dus ik weet niet zeker of er een fout was gemaakt of dat het ranzige hummus was, maar goed het begin is er……)

  3. Ah wat tof dat ze daar iig hummus hebben! Ja de kantine is daar wel een stuk groter dan op de OMHP. Fijn dat het jou ook makkelijk af gaat! 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s