Everyday life, Geen categorie, vegan
Comment 1

Phenomenon John #2: Echte mannen

Echte mannen zijn stoer. Wat we graag kijken? Formule 1. Want we houden van auto’s. Veel pk’s en rokende motoren. Ja, dat zien we graag. De geur van verbrand rubber op het asfalt. Ook kijken we graag naar voetbal. Een beetje schelden op de scheids of op de linksbuiten na weer een waardeloze kut actie. We praten graag over ‘lekkere wijven’ en we houden van actiefilms. Tieten, schieten, helikopters. Dat soort werk. Weinig verhaal, veel kogels en slachtoffers. Het liefst zo gruwelijk mogelijk. Dit allemaal onder het genot van een biertje natuurlijk. Geen wijn, want wijn is voor vrouwen. Bier is van ons. Ons bier! Ook vinden we het mooi om een stuk vlees om te draaien op de BBQ. Want dat is machtig mooi hè? Vlees. Liefst een compleet varken aan het spit. Van strot tot krulstaartje, pin er in en dan draaien boven dat vuur.

13325721_10154227960339146_5371652050368167562_n

Bier, baard. Phenomenon John is een echte man.

Ben je heel goed in vlees keren? Dan kan je tegenwoordig zelfs mee doen aan de Grill Masters bij RTL4. Bij Grill Masters strijden 10 koppels tegen elkaar. Er zit één vrouw bij. Voor de sier denk ik, want mannen kunnen natuurlijk het beste vlees draaien. Dat weet iedereen. Tien koppels dus, die alles uit de kast moeten halen om bijvoorbeeld de beste hamburgers te draaien. Wie weet het beste zijn lamsrack te bereiden? En wie is er goed met ribeye op het verbrande houtskool? Manmanman. Dat levert me een partijtje spannende televisie op. Poeh!

Vlees heeft dus de stempel van mannelijk. Van stoer en robuust. Iets van ‘oerrrrr’. Een primaire levensbehoefte. Het is namelijk super stoer om de aarde te vervuilen. Dat vee voor het grootste deel verantwoordelijk is voor de luchtvervuiling en de amazone bijna alleen maar gekapt wordt voor het verbouwen van veevoer. En wat maakt het ook uit? Dat je kinderen nog op deze planeet moeten leven? En je kleinkinderen? Ach… dat zal allemaal wel loslopen. Daar verzinnen ze vast wel weer iets op. Het is ook mannelijk om te doen alsof het je niet zo veel boeit. Je gevoelens tonen? Dat is ook iets voor vrouwen. Of voor homo’s. Dierenleed? Huisdieren zijn dan nog wel leuk. Vooral als ze van jezelf zijn. Ja die wel, maar koeien, varkens of kippen? Die horen op je bordje. Want we bepalen toch zelf wel wat we eten. Dat gaat niemand voor ons bepalen!

IMG_9801.jpg

Met je vlees op de foto. Stoer hoor. Absoluut!

Ik zou graag pleiten voor een nieuwe echte man. Oer en primair? Dat zijn synoniemen voor primitief, lomp en bekrompen. Oer is ook iets wat heel duidelijk aangeeft dat het niet meer van deze tijd is. Het is tijd dat we gaan veranderen. Geen vlees. Maakt dat dan minder mannelijk? Sommige ouderwetse echte mannen zullen vinden van wel. Die zullen ons dan ontzettende mietjes vinden. Omdat wij geven om deze planeet, waar we er maar eentje van hebben. En omdat we kotsen van de complete bio industrie en hoe we de dieren hierin behandelen. Ouderwetse echte mannen geven niet om de aarde of om de dieren in de bio industrie. En waarom? Enkel en alleen omdat ze de smaak van vlees niet kunnen missen. Want ze vinden hun vlees namelijk zo ontzettend lekker. De smaak van vlees dus. Is dat echt alles? Jeps. Dat kunnen ze niet missen. Als een kindje dat te lang z’n knuffeltje mist, als een peuter dat gaat janken wanneer het speelgoed afgepakt wordt.

Wie is hier nu een mietje?

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s