Cityguide, Everyday life, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comment 1

Soy – vega(n) Chinees in Utrecht + university weekvlog!

Wat een drukte hier de afgelopen weken! Zoals sommigen van jullie misschien op Social Media al vernomen hebben ben ik ontzettend druk aan het studeren want als ik mijn komende tentamens haal heb ik mijn bachelor diploma Rechten! Zo spannend! De aankomende toetsen zijn wel heel moeilijk en vandaar dat ik erg druk ben met leren. Vaak zit in wel 10 uur per dag in de boeken.

Als er heel veel gestudeerd wordt moet er in het weekend natuurlijk ook een beetje ruimte zijn voor ontspanning, vandaar dat John en ik besloten naar restaurant Soy in Utrecht te gaan. Ik had hier al veel goede verhalen over gehoord maar was er zelf nog niet geweest, ondanks dat ik al een poosje graag wilde gaan. Het restaurantje zit wat buiten het centrum van Utrecht dus tijdens een dagje shoppen ga ik sneller even eten in de binnenstad. Maar nu gingen we dus doelgericht naar Soy, en we parkeerden de auto daar voor de deur. Achteraf bleek het dat Soy eigenlijk heel dicht bij het centrum zit, dus voortaan zal ik er ook gewoon naar toe kunnen gaan als ik in Utrecht ga winkelen.

Soy is een klein zaakje. Er zijn maar iets van 5 tafeltjes en de meeste mensen komen er meer om eten af te halen. Toch kan je er wel prima zitten omdat de tafeljes wel mooi ruim staan en deze er wel gewoon echt opgericht zijn gasten te ontvangen voor diner en niet alleen voor mensen die op hun eten zitten te wachten.

De mensen bij Soy zijn onwijs aardig en behulpzaam. We werden vriendelijk ontvangen en kregen meteen de gigantisch kaart te zien. Bijna alles is hier veganistisch, op een paar gerechten met ei na, welke duidelijk staan aangegeven op de kaart. Er is dus gigantisch veel keuze. Soy staat een beetje bekend om haar gebruik van ‘mock meats’ zoals vegan kip, vegan beef en zelfs vegan eend. Dit zorgt voor echte typisch Chinese gerechten die je ook bij je gewone niet-vegan Chinese restaurant kan bestellen, maar hier dus plantaardig!

Wij bestelden een gerecht met tofu en een kruidige milde saus en nasi, en een lekker smakelijk kip gerecht met cashew noten en noodles. Daarbij konden natuurlijk wat gebakken bananen met poedersuiker niet ontbreken. Het eten smaakt bij Soy echt zó lekker! Echt Chinees eten zoals ik me van vroeger herinner, maar dan zonder dierenleed. Ook de prijzen zijn prima en je krijgt erg veel eten voor je geld. Hoe relaxt is het trouwens als je hier op de hoek woont?! Het lijkt me echt geweldig om weer lekker Chinees eten af te kunnen halen elk weekend, en dan lekker vegan style. Soy is dus een dikke aanrader!

Mijn bezoekje aan Soy, inclusief het eten dat we gegeten hebben, en de drukke studieweek die aan deze beloning vooraf ging, en nog meer eten en leuks zie je in mijn laatste vlog! Ben je al geabonneerd op mijn YouTube Kanaal?

 

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s