Everyday life, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Vogelopvang De Toevlucht in Amsterdam

Gelegen in het mooie park, de Bijlmerweide, vind je het opvangcentrum De Toevlucht. Deze opvang voor vogels is 27 jaar geleden opgericht met het doel zieke, gewonde en jonge vogels op te vangen en hen sterk genoeg te maken om weer de natuur in te gaan. De opvang is sindsdien flink gegroeid en vangt tegenwoordig, naast vogels, ook kleine zoogdieren zoals bunzingen, egels, konijnen en zelfs vosjes op.

Een paar weken geleden had De Toevlucht een open dag zodat ik de mogelijkheid had om een kijkje te nemen bij alle dieren en om te zien hoe alles er bij deze opvang aan toe gaat. Ik verwachte binnen een half uurtje alles gezien te hebben maar uiteindelijk heb ik er wel anderhalf uur rond gelopen! Het was zo groot en leuk! Er waren zo ontzettend veel mooie en leuke dieren. Ook was het fijn om te horen dat de meerderheid van de dieren het redt en gewoon weer de natuur in kan.

Mijn volledige bezoekje heb ik vastgelegd in een vlog waarin je bijna alle dieren wel te zien krijgt; van de valkparkietjes zoals mijn eigen Koekje, tot de baby eendjes en een vosje. Zo schattig!

De Toevlucht is ook regelmatig op zoek naar vrijwilligers en kan donaties goed gebruiken! Kijk voor meer informatie op: http://www.toevlucht.nl/

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s