Food and recipes, Gebak en zoetigheid, Geen categorie, vegan
Comment 1

Vegan vanilla latte ijsshakes recept!

Hmmm… wat is er nu lekkerder op een warme zomerdag dan genieten van een heerlijke koude ijskoffie in plaats van je hete kop koffie die je de rest van het jaar al vaak genoeg drinkt? Als ik zomers bij koffiezaakjes ben of op vakantie op een terrasje neerstrijk, kies ik indien mogelijk altijd voor een ijskoffie. Vaak worden die ter plekke gemaakt en is dit dus ook gewoon mogelijk met sojamelk als je hierom vraagt. Er wordt simpelweg sojamelk met koffie en ijsklontjes geblendt tot het een lekker drankje is. Makkelijk en heerlijk.

Maar het kan nog lekkerder! En dat kan ook nog eens gewoon thuis. Omdat ik als vegan niet meer zomaar overal slagroom of roomijs in mijn ijslatte kan bestellen is dit dus een verwennerij die ik voor thuis bewaar als het een warme relaxte weekenddag is. Dit drankje is echt heerlijk! Het is helemaal vegan, een stuk goedkoper dan de drankjes van de grote koffieketens en een niet-vegan zou absoluut geen verschil merken qua smaak. Bij deze het recept!

Vegan vanilla latte ijsshakes (2-3 stuks)
– 1 cup sterke koffie of espresso
– 1,5 cup soja- of amandelmelk
– een hand ijsklontjes
– 1 cup vanille ijs van bij voorbeeld het merk Swedish Glace (te koop bij AH)
– vegan slagroom (uit bus, pakje of geklopte kokosroom)

Gooi alle ingrediënten, behalve de slagroom, samen in de blender en blend ongeveer 5-10 seconden. Verdeel de ijskoffie over de glazen top af met slagroom. Makkelijk, maar zo lekker!! Dit is echt het perfecte zomerdrankje. Verras je vrienden met deze heerlijk romige shake en laat zien dat vegan eten echt totaal geen straf is 🙂

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s