Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Comment 1

Hotspot: vegan döner bij Donnies in Amsterdam

Het is alweer een aantal maanden geleden dat deze hotspot aan het Gerard Douplein is de Amsterdamse Pijp is open gegaan, maar aangezien ik jullie er nog niet over verteld had wil ik er toch nog even aandacht aanbesteden. Het is namelijk een MUST dat je een keer naar Donnies toegaat! Waarom? Nou dat zeg ik je… ze hebben hier VEGAN döner! Jep, het is waar; vegan döner is helemaal mogelijk en het is ook nog eens onwijs lekker. Donnies is de hipste dönerspot van het moment en ook een veggie versie kan dan niet ontbreken op het menu. Deze veggie versie is ook meteen vegan aangezien de döner gemaakt wordt van de kipstuckjes van de Vegetarische Slager.

Mijn vriend en ik gingen op een zonnige dag naar Donnies toe en probeerden de döner op een heerlijk groot stuk Turks brood. Er zijn verschillende varianten mogelijk en je kan je döner dus pimpen naar jouw eigen smaak. Ik nam de curry style met kikkererwten. Mijn vriend ging voor de smokey ratatouille. Beide waren heel erg lekker! De broodjes zijn groot en vullend en dus echt een complete maaltijd. Samen met een lekker drankje kan je even heerlijk genieten van een goede meal. Als het mooi weer is, is het terras echt de perfecte spot en heb je uitzicht op het gezellige en drukke Gerard Douplein; mijn favoriete plek in de Pijp!

Voor zover ik weet is er geen andere spot in Amsterdam waar je vegan döner kan krijgen dus ik heb echt geluk dat deze zaak bij mij op de hoek geopend is! Donnies is ook niet alleen bij mij populair. Altijd wanneer ik langs wandel is het gezellig druk en geniet iedereen van zijn eten. Let er wel op dat dit dus niet een vegan spot is, maar een vegan-friendly spot. Check voor de zekerheid altijd even of de staff begrepen heeft dat je vegan bent zodat je niet per ongeluk een niet-vegan saus op je broodje krijgt.

Ga dus zeker snel een keer langs Donnies en probeer de unieke vegan döner 🙂

Welcome to Donnies Doner

1 Comment

  1. Ahhh wauwie, vegan döner! Ik probeerde deze zomer vegan döner in Berlijn bij Vöner, zo zo zo lekker. Ik had nog nooit echte döner op maar de vegan variant bevalt me wel ;). Goeie tip voor een dagje Amsterdam :)!
    Liefs

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s