Everyday life, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Phenomenon John #3. Allerdaagse vegan favorietjes

Gefeliciteerd voor mij. Jaja. Een driewerf hoera! Slingers uit de kast, toeters & bellen en alles. Het complete plaatje. Ik ben namelijk een jaar veganist. Maar wat gaan we eten om het te vieren? Kan je als veganist überhaupt wel ooit nog eens taart eten?
Nog een betere vraag: Is het eigenlijk wel het feliciteren waard? Een jaartje vegan. Nou eigenlijk niet echt. Want was het moeilijk? Welnee! Ik heb geluk dat mijn vriendin super lekker kan koken. Ik krijg vaak de vraag gesteld “Maar wat eet je dan wel? Wat blijft er nog over?” Nou, eigenlijk gewoon alles. Pasta, rijst, aardappelen, brood, alle groentes en alle fruit. Alleen dingen met dierlijke producten vallen af.

Mijn vorige blogje sloot ik af met het feit dat ik het zwak van mensen vond dat ze niet zonder de smaak van vlees konden. Nou, om eerlijk te zijn, dat hoeft dus ook helemaal niet. We leven in 2016 hè? De zelfrijdende auto staat al bijna bij ons op de stoep en je stoot je kop nog net niet tegen de rondvliegende drones die je buurjongentje zojuist bij De Kruidvat heeft gekocht. We leven in een tijd waarin je absoluut heel goed zonder dierlijke producten kunt leven. Daarom laat ik jullie een aantal van mijn favorietjes zien. Favorietjes die gewoon in bijna elke supermarkt te koop zijn.

Even een resumeetje.

Broodbeleg
Bij de Appie verkopen ze tegenwoordig een behoorlijk assortiment van de vegetarische slager, waarvan de beide boterhamworsten vegan zijn. Ook lekker voor op een tosti.wro

Beste vegan kaas? Die van Wilmersburger. Te koop bij diverse Jumbo’s, alle Marqten en nog veel meer supermarkten. Ze hebben ook strooikaas voor over de pizza of lasagna.

kaas

Ook paté is geen probleem. Ik kies altijd die van Tartex, maar je kunt ook die van Sonnatura nemen en die hebben ze ook gewoon bij de Appie.

tarts

Verder? Bijna alle hummus, pindakaas, Speculoos, jam in 50 smaken, pure hagelslag, pure vlokken, vruchtenhagelslag en weet ik veel wat ik allemaal nog meer vergeet.

Vleesvervangers

De beste is toch wel de beefless burger van Gardein. Die is gewoon niet van echt te onderscheiden. Bijna eng! Helaas zijn de producten van Gardein niet echt makkelijk verkrijgbaar in ons landje, maar dat is dan meteen de enige uitzondering in mijn boodschappenblog rijtje. De Veggie4you in Den Haag heeft ze, want die zijn goed. Als je een keertje in de buurt bent ga ze dan zeker kopen. Verder heeft elke supermarkt tegenwoordig wel vegan burgers. Viveira heeft bijvoorbeeld lekkere, maar ik denk dat iedereen deze wel weet te vinden in het boodschappenvak.

gard

En niet te vergeten de kroketten en bitterballen van de vegetarische slager. Overal te koop. Extreem lekker.
vetaga

Wil je een keer een pasta maken, maar mis je echt het gehakt? Of wil je een wrap of caesar salade en mis je de kip, dan heeft de Aldi echt de beste vleesvervangers van MeatFreeDays van kip en gehakt voor je!

lidl

 

Overige

Lactosevrije melk is er in allerlei smaken. Ik koop altijd de Amandelmelk van Alpro voor bij de crusli of voor in de koffie, maar je kunt ook kiezen voor soja-, cocosnoot-, hazelnoot- of rijstmelk. Tegenwoordig verkrijgbaar van diverse merken. En dan koop ik deze muesli van Krunchy Barnhouse, de appel-kaneel, bij de Ekoplaza.

alprokrunc

Ook chocolade is geen probleem. Vooral die van iChoc is helemaal top en daar dan weer de blauwe van. De Choco Cookie. Jum!! De repen van Vego zijn trouwens ook super lekker.

choc

En je patatje kan je gewoon lekker met eivrije mayo blijven eten. De Mayolijn van Remia is voor mij hierin de topper!

mayo

Zo zie je maar weer fijne lezertjes. Je hoeft echt helemaal niks te missen. Verdiep je eens in andere mogelijkheden. Even verder kijken dan je neus lang is. Overal is wel een veganistisch alternatief voor. Een groener, gezonder, diervriendelijker en dus beter alternatief dat minstens net zo lekker en betaalbaar is. Dus waarom zou je dat dan laten liggen?

Nou???

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s