Food and recipes, Geen categorie, vegan
Comments 3

Curry bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

Vandaag heb ik weer een heerlijk soepreceptje in de aanbieding voor jullie 🙂 Zoals de vaste lezers weten ben ik dol op dit gerecht en tover ik elke groente om in een potje heerlijke warme soep. Vandaag een heerlijke, licht pittige bloemkoolvariant met curry en voor de bite een topping van geroosterde kikkererwten.

Currry bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwtentopping (5-6 personen)
Ingrediënten:
– 1 grote bloemkool
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 750 ml groentebouillon
– een blikje kokosmelk
– 1 eetlepel kerriepoeder
– een halve theelepel chilivlokken (indien je niet van een beetje pittig houdt kan je dit verminderen, weglaten of pas als laatste stap toevoegen nadat je de soep al gemixt hebt.)
– zout en peper naar smaak
– een kopje kikkererwten (half blikje)
– een scheutje olijfolie
– staafmixer of blender

Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de kikkererwten en meng ze in een kommetje met een paar druppels olijfolie, zout, peper en een snufje kerrie. Spreid de kikkererwten uit over een bakplaat of in een oven schaal en bak ze 45 min in de oven. Laat ze na het bakken even afkoelen.

Snijd daarna de ui en de knoflook fijn. Bak deze een paar minuten met een scheutje olie op de bodem van een soeppan. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg dit toe. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng op hoog vuur aan de kook. Voeg daarna de kerrie en chili toe en laat op laag vuur nog zo’n 20-25 minuten koken. Controleer daarna of de bloemkool mooi gaar en zacht is; een vork moet er makkelijk doorheen gaan.

Als de bloemkool gaar is kan je gaan mixen. Mix met de staafmixer de soep vanuit de pan glad. Als je geen staafmixer hebt kan je de soep in delen in de blender mixen. Proef de soep en kijk of je nog wat zout en peper wilt toevoegen. Is de soep naar jouw smaak te dik of toch per ongeluk wat te pittig geworden? Voeg dan wat plantaardige melk toe om de boel wat uit te dunnen en de smaak zachter te maken. Voeg dan wel een snufje extra kerrie toe.

Serveer de soep warm en besprenkel met de roosterde kikkererwten voor een lekkere bite. Eet smakelijk!

Side-dish idee: Snijd wat pitabroodjes in reepjes en bak deze samen met wat geperste knoflook, zout, peper en een flinke scheut olijfolie in een koekepan. Roer en keer de boel regelmatig, bak het op hoog vuur voor ongeveer 5-7 minuten. De knoflook kan een beetje verbranden maar dit plakt niet aan het brood. De krokante reepje brood zijn er lekker om in de soep te dippen!

3 Comments

      • Lijkt het je leuk om mij ook te volgen? Ik ben nog niet heel lang begonnen met bloggen, dus zoek af en toe wat leuke bloggers op, en als ik de artikelen leuk vindt en ik krijg een leuke reactie vraag ik of ze mij ook willen volgen? Liefs!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s