Everyday life, Geen categorie
Leave a Comment

Autumn: de 8 fijnste herfstmomentjes!

Herfst is mijn favoriete seizoen! Ik vind het zo ontzettend sfeervol! De kleuren, de kleding en de naderde feestdagen. Supergezellig en knus. Vandaag een lijstje van de 8 fijnste herfstmomentjes!

1. Halloween!
Halloween is mijn favoriete feestje: de spookachtige thema’s en de mogelijkheid om je te verkleden voor de party’s zonder dat je gelijk in de carnaval-vibes zit. Al in september verschijnen er leuke Halloween decoraties, snoepjes en kleding items in de winkels. Hiermee hoef je niet persé over de top te gaan. Ik kies meestal voor leuke subtiele details zoals een paar pompoenen, blaadjes en spinnetjes in de vensterbanken van mijn woning en een paar hangende decoraties aan de muur. Verder hebben winkels zoals H&M en Monki erg leuke subtiele Halloween items zoals spookjes oorknopjes of truien met schattige spinnetjes.

2. Boswandelingen met vallende bladeren en paddestoelen
Het is superlekker en ontspannend om op een mooie zonnige herfstdag een boswandeling te maken en de mooie kleuren van te bladeren te bekijken. Ook leuk is het dat er weer paddestoelen opduiken. In een oud bos kan je allerlei soorten ontdekken. Heel instagram-worthy ook 😉

3. Alles met pompoen maken!
Pompoengerechten zijn echt typisch voor de herfst en superlekker! Ik ben er altijd zo jaloers op dat het in Amerika zo’n typisch jaarlijks ritueel is om naar een pompoenveld bij een boer te gaan waar je dan gezellig pompoenen gaat uitzoeken en er allerlei festiviteiten zijn om de herfst te vieren, vaak inclusief maisdoolhof en pompoen-versier-workshops.
Ik kook elke herfst ook heel veel met pompoen en mijn favoriete gerechten zijn pumpkin pie, pumpkin brownies en pompoensoep. Hou deze blog in de gaten want later deze week deel ik mijn favoriete pompoensoeprecept!

4. Regen terwijl je lekker warm binnen zit.
In de herfst zetten we vaak weer voor het eerst de verwarming aan. Ik vind dat altijd een knus momentje. Binnen lekker warm en buiten koud. Als de regen dan tegen de ramen slaat en we lekker op de bank zitten met onze pumpkin pie en een heerlijke warme chocomelk is het echt een moment om de huiselijke gezelligheid weer te omarmen.

5. Herfst-outfits uitzoeken; laagjes , mutsjes en warme aardse kleuren
Ik ben dol op de herfstmode! Het is niet te warm of te koud in de herfst dus je zit nog niet noodgedwongen ingepakt in oncharmante dikke truien en een sjaal tot over je neus. Laagjes, leuke mutjes en kleuren als zwart en bruin met mosterdgeel, bordeauxrood en legergroen vind ik erg mooi in het najaar.

6. De feestdagen
Als de feestdagen naderen merk ik dat veel mensen in een goede stemming raken. De versieringen op straat herinneren iedereen aan de gezellige tijd die gaat komen en de winkels staan  al maanden van te voren vol met schattige kerstdecoraties. Mensen zijn wat vrolijker en vriendelijker in deze tijd van het jaar!

7. Een nieuwe start
Voor mij als student is de herfst altijd een nieuwe start. Het nieuwe studiejaar begint en daarmee eigenlijk ook al mijn goede voornemens, daarmee kan ik niet tot januari wachten. Het jaar voelt voor mij altijd een beetje alsof het start in de september en eindigt met de zomer, waarin ik mijzelf dan beloon met op vakantie gaan. September is dan ook het moment om weer vol aan de bak te gaan, nieuwe strategieën met mijzelf af te spreken en weer te knallen voor goede resultaten. Ik ben benieuwd hoe ik dat over een jaar ga zien, als ik klaar ben met studeren.

8.  Doordeweekse avondwandelingen in het donker
Ik vind het fijn om doordeweeks, na een drukke dag, s’avonds in het donker nog een wandeling te maken door de stad. Dan kleed ik mezelf goed aan en wandel ik met mijn vriend rond terwijl we zien hoe de stad tot rust komt; mensen gaan naar huis, halen de laatste boodschappen, we kijken naar wat etalages en stoppen op de helft ergens voor een koffietje, het liefst bij de Starbucks omdat die altijd tot laat open is en sojamelk heeft. Op deze manier krijgen we nog wat frisse lucht en zitten we niet alleen maar binnen.

Hou jij ook van de herfst? Waar wel of juist niet? Wat zijn jouw favoriete momenten van dit seizoen? 🙂 Laat het me weten in een comment!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s