Food and recipes, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Pompoensoep met speltroom, chili en sojasaus

Happy Halloween iedereen! Omdat de pompoen het symbool van oktober en Halloween is deel ik op de valreep nog even dit lekkere recept voor mijn speciale pompoensoep. Deze is heerlijk en is als een klassieke pompoensoep maar heeft een persoonlijke twist. Hij is erg makkelijk om te maken en vrij snel klaar. Ook prima voor een doordeweekse dag dus!

Recept voor Pompoensoep met speltroom, chili en sojasaus
Ingrediënten:
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– een scheutje olijfolie
– 1 middelgrote biologische pompoen
– 1250 ml bouillon
– 100 ml speltroom (of andere plantaardige room zoals rijstroom)
– 3 eetlepels sojasaus
– een halve theelepel chilipoeder
– een halve theelepel paprikapoeder
– zout en peper naar smaak

Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze samen een paar minuten op de bodem van de soeppan met een scheutje olijfolie. Snijd ondertussen de pompoen in grove stukken. Deze mogen heel groot zijn, zolang ze maar in de pan passen. Het is niet nodig om lang bezig te zijn met het maken van kleine stukjes aangezien pompoen vrij hard is en het snijden best een heftig klusje kan zijn. Zorg dat de stukken gewoon in de pan passen en voeg deze toe.

Giet bouillon in de pan en dek de pan af met een deksel. Het is geen probleem als de pompoen boven de bouillon uitsteekt. Door te koken met een deksel op de pan zal alles zacht stomen in ongeveer 20-30 minuten. Controleer of de pompoen zacht is en je er makkelijk met een vork doorheen kan. Pureer het geheel tot een gladde soep met een staafmixer. Als je de soep te dun vindt kan je nog wat water toevoegen. Meng daarna de room, sojasaus, chilipoeder en paprikapoeder door de soep. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s