Fashion and style, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Vegan shopping-guide: Douglas

Als vegan denk je er vaak snel aan om je beautyaanwinsten te scoren bij winkels als Lush en Ekoplaza of webshops gericht op vegan of cruelty-free cosmetica, maar ook bij de Douglas kan je prima terecht voor hele fijne vegan en dierproefvrije producten. Ik besloot me in deze winkel te verdiepen nadat ik een waardebon had gekregen van een familielid. Ik was verrast over de leuke opties voor cruelty-free producten! True: veel (de meerderheid) van de producten die Douglas verkoopt zijn niet vegan-friendly maar de opties die er wel zijn vind ik erg fijn en graag licht ik vandaag een aantal favorieten voor jullie uit 🙂 Het is altijd handig om de mogelijkheid te hebben om producten te kopen bij een grote zaak als Douglas, met veel filialen en een grote webwinkel waar je geen verzendkosten betaalt.

douglas

 1. Zoeva Vegan Prime Set voor 85 euro
  Zoeva verkoopt meerdere vegan brushes om makeup mee aan te brengen. Deze mooie penselenset is dan ook echt iets voor een makeup liefhebber die iets meer geld te besteden heeft. Naast deze set vindt je in de webshop ook kleinere sets en losse penselen.
 2. Douglas Naturals collectie
  Sinds een tijdje heeft Douglas een eigen Naturals collectie waarvan de producten allemaal duidelijk het vegan logo op de voorkant van de verpakking tonen en daarnaast ook helemaal natuurlijk zijn. Deze betaalbare lijn bevat allemaal fijne producten zoals maskers, shampoos, lippenbalsem en haarolies. De lijn is erg groot en volledig verkrijgbaar in de webshop maar ook grotendeels in de meeste winkels.
 3. Benecos Natural Mascara Vegan Volume voor 10,95
  Deze mascara van het natuurlijke merk Benecos is te koop in de webshop van Douglas en zorgt voor extra volume van de wimpers.
 4. NYX Cosmetics
  NYX heeft van PETA de ‘Courage in Commerce Award’ gekregen omdat zij besluiten niet in China te verkopen omdat zij tegen dierproeven zijn. In China is het namelijk wettelijk verplicht dat alle cosmetica op dieren getest is. Wanneer je weet dat een merk in China verkoopt weet je dus ook meteen dat het merk niet dierproefvrij/cruelty-free is! De meeste van de producten van NYX zijn ook nog eens helemaal vegan. Douglas verkoopt een ruime collectie betaalbare NYX Cosmetica.
 5. PHB Ethical Beauty Pressed Minerals Oogschaduwpallet voor 106 euro
  In het duurdere segment hebben we het merkt PHB Ethical Beauty. Dit merk heeft een groot assortiment make-up en huidverzorging. Het kost iets meer dan merken als NYX of Douglas Naturals dus het is perfect als je een keertje een cadeaukaart gekregen hebt en je jezelf eens wil verwennen.
 6. Herome Voedende Nagelolie voor 10,04 euro
  Herome staat bekend om zijn goede nagel en handverzorgingsproducten en het fijne is dat dit merk helemaal cruelty-free is! Je kan je nagels dus met een gerust hart verzorgen met deze fijne nagelolie.
Deze lijst is maar een kleine selectie van de mogelijkheden bij Douglas. Op de website en in de webshop vind je als je even zoekt vast nog veel meer producten!

Processed with VSCO with 4 preset

Vond je dit een leuk artikel en zou je graag vergelijkbare artikelen zien? Laat het me weten in de comments en vergeet niet dit artikel te delen met je vrienden en familie zodat iedereen weet dat ook bij ‘standaard’ ketens als Douglas er geen excuus is je geld uit te geven aan dieronvriendelijke producten! 🙂

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s