Food and recipes, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Mijn top 5 plantaardige kookboeken

Ik ben dol op lekker eten en in de keuken staan. Ik vind het leuk om zelf recepten te verzinnen maar ook om vanuit kookboeken te koken. Op die manier leer ik nieuwe gerechten en smaakcombinaties kennen, worden mijn eigen kookkunsten verbeterd en ontwikkel ik meer gevoel voor smaken. Het leukste zijn voor mij natuurlijk vegan kookboeken. Al vind ik het ook altijd een uitdaging om niet-vegan recepten te veganizen, het is toch het prettigst als dat niet nodig is zodat ik zeker weet dat verhoudingen en ingrediënten goed werken.

Vandaag laat ik jullie dan ook mijn favoriete kookboeken zien! Zoals je misschien kan zien op de foto’s plak ik tapjes in mijn kookboeken. Zo markeer ik de recepten voor de komende maanden en werk ik die af voordat ik nieuwe tapjes aanbreng. En zo ga ik langzaam een boek door en leer ik de recepten kennen. Dus vind jij het ook leuk om te koken? Lees dan snel verder om te zien wat mijn top 5 van dit moment is!

  1. Thug Kitchen.
    Mijn grote favoriet is en blijft denk ik wel Thug Kitchen. Er zijn nu drie boeken in de serie en ze zijn allemaal fantastisch! De recepten zijn echte comfort foods die allemaal toch niet te ongezond zijn. Ze blijven immers vegan en alle ingrediënten die je gebruikt zijn bijna ‘whole foods’. Wat grappig is aan dit boek is de stijl; het taalgebruik doet denken aan dat van gangsters, waardoor ik tijdens het koken vaak hardop moet lachen om de grappige comments tussen de regels van het recept door. Daarnaast is dit het enige kookboek waarvan ik al zo’n 40 recepten heb geprobeerd en werkelijk alles fantastisch is! Meestal is bij een boek niet alles even geweldig maar bij Thug Kitchen is alles altijd on point!

2. My New Roots – Sarah Britton
Dit boek is fantastisch wanneer ik zin heb ik iets lichts en gezonds. De vormgeving van dit boek en de mooie foto’s maken het echt een kunstwerkje en verleiden je zonder moeite tot het koken van deze healthy recepten. Dit boek is echter niet vegan, maar ‘plant-based’ wat betekent dat er ook een aantal vegetarische recepten in staan. Echter is de meerheid vegan en de vegetarische recepten zijn vaak makkelijk vegan te maken.

3. Keep it Vegan – Aine Carlin
Dit boek heeft allemaal heerlijke gerechten die geschikt zijn voor alledaags koken. De recepten zijn niet moeilijk om te maken en hebben veelal simpele ingrediënten. Perfect voor een doordeweekse dag waarop je wel zin hebt om iets lekkers op tafel te zetten.

4. De Vegetarische Slager – Het Kookboek – Jaap Korteweg
Sinds kort hebben wij dit kookboek van De Vegetarische Slager in huis. Toen ik het voor het eerst inkeek werd ik gelijk enthousiast omdat de recepten heel anders zijn dan die in mijn andere kookboeken. In dit boek vind je smakelijke recepten voor Hollandse en internationale gerechten waarbij uiteraard veel gebruik wordt gemaakt van vleesvervangers. Daarnaast hebben de gerechten vaak een creatieve twist waardoor je het waarschijnlijk niet zelf zo had kunnen bedenken. Wat ik leuk vind is dat alle gerechten in dit boek perfecte gezinsgerechten zijn. Dit type eten zal waarschijnlijk elke Nederlandse familie aanspreken.

5. Salad Samurai – Terry Hope Romero
Dit fijne kookboek staat helemaal vol met recepten voor salades. En nee, dan doel ik niet alleen op bakjes sla. Dit zijn salades in de meest uitgebreide zin; van noodlessalades, tot rijstsalades tot ceasarsalades. Er staat heel veel in en de gerechten zijn allemaal creatief, vullend en smakelijk. Naar mijn mening perfect als een gezonde maaltijd, in de zomer of als een uitgebreide lunch in het weekend.

Dit waren mijn favoriete kookboeken! Ik koop mijn boeken altijd op The Book Depository (Engelstalig en gratis verzending) of op Bol.com. Wat zijn jouw favoriete kookboeken of blogs?

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s