Geen categorie, Healthy life, vegan
Leave a Comment

Groen monster: romige spinazie soep!

Brrr….Het is buiten ijskoud op dit moment en ik merk dat ik de laatste tijd veel zin heb in warmte. Hete koppen thee, koffie to-go in mijn handen terwijl ik op de tram wacht, een kom warme pap in de ochtend terwijl ik snel de verwarming hoger zet na de nacht. Ook met de lunch zit ik nu liever aan een kop soep in plaats van aan een smoothiebowl. Herken je dit?

Voor alle liefhebbers van warme lunch in de winter heb ik vandaag een receptje! Dit groene monster ziet er misschien niet zo heel aantrekkelijk uit, maar hij is wel ontzettend lekker en bevat heel veel ijzer! Perfect voor planteneters dus 🙂 Bovendien is deze soep lekker snel klaar, zodat je hem snel even kan bereiden. Maak van spinaziesoep namelijk geen megaporties: het is niet goed om spinazie opnieuw op te warmen. Dit kan schadelijke stoffen vrij brengen.

Recept voor romige spinaziesoep (2-3 personen)
Wat heb je nodig?
– een kleine ui, fijngesneden
– 3 teentjes knoflook, fijngesneden
– olijfolie of zonnebloemolie
– een pak diepvries spinazie zonder room, ontdooid
– een blik kokosmelk
– 300 ml bouillon
– 1 theelepel chilipoeder (optioneel maar wel lekker!)
– zwarte peper naar smaak
– extra: pijnboompitten als topping
– staafmixer of blender

Verhit de olie in een soeppan. Bak je knoflook en ui in de pan, ongeveer 4 minuten. Voeg de ontdooide spinazie toe. Dit kan je eventueel snel laten ontdooien in de magnetron mocht je dit vergeten zijn. Je kan het ook bevroren toevoegen maar dan moet de soep langer op het vuur staan.

Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng alles aan de kook. Roer chili en peper door de soep en laat nog een minuutje koken. Blend de soep daarna fijn met de staafmixer op in de blender. Top af met pijnboompitjes voor een extra bite. Eet smakelijk!

<

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s