Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Le Fou Fow: traditionele stijl Japanse ramen in Amsterdam

Japan.. Ik ben dol op dat land! Al sinds dat ik een tiener ben hou ik van alles Japans! Ik heb zelfs een tijdje Japans gestudeerd aan de Universiteit van Leiden, zo leuk vind ik Japan! Van de traditionele tempels, de jeugdmode (waar ik als tiener ook aan mee deed!), de games en anime-films en natuurlijk het eten! Matcha thee, sushi en noodle soep; ik ben er dol op! Over een paar maanden reis ik in mijn eentje af naar Tokyo omdat ik het land mis en weer wilde gaan.

Toen de tweede vestiging van het Japanse eettentje Le Fou Fow een paar weken geleden opende in mijn Van Woustraat hier in Amsterdam, moest ik dus ook zo snel mogelijk langs gaan. Ik was al eerder bij de vestiging in het centrum geweest en daar was ik destijds al erg enthousiast over!

De vestiging in de Van Woustraat zit tegenover de bekende Hutspot conceptstore, aan het begin van de straat en vlakbij de ingang van de Albert Cuyp Markt. De zaak is een stuk groter dan het kleine filiaal in de binnenstad. Er is hier veel ruimte, al zit de zaak al sinds de opening wel elke avond vol! Dat belooft dus al veel goeds.

Bij binnenkomst valt de mooie inrichting mij gelijk op. De combinatie van traditionele details en muurschilderingen met een toch vrij strakke vormgeving maken deze zaak super hip en aantrekkelijk. De muurschilderingen variëren van manga-achtige strips tot een traditionele draak. Heel gaaf!

Op het menu vind je allerlei soorten ramen (Japanse noodle soep). Voor mij relevant was natuurlijk de vegetarische versie, waarbij duidelijk vermeld staat dat deze vegan geserveerd kan worden! Daar hou ik van 🙂 Je bepaalt daarnaast zelf of je er extra toppings op wilt. Het is in Japan heel normaal je soep te customizen naar smaak. Ik besloot voor de gewone vegan versie zonder extra toppings te gaan. Ook kan je bijgerechtjes bestellen en zijn er natuurlijk allerlei Japanse drankje. Ik koos een zoet frisdrankje; Neko Jusu, waar een cute kattenhoofdje op het flesje stond. Neko betekent kat in het Japans.

De ramen hier is erg lekker. Hij is snel klaar en wordt heerlijk vers en heet voor je neus gezet. Bij ramen moet je zo snel mogelijk eten. De noodles worden zachter naarmate ze langer in de hete soep liggen en dit maakt ze minder lekker. Niet te veel instagram-foto’s nemen dus 😉 Ook mag je best een beetje slurpen. In Japan is het echt een ding om goed noodles naar binnen te kunnen slurpen en geluid maken is zelfs beleefd!

Ik ben dus erg blij met deze nieuwe zaak zo vlakbij mijn huis. Het is er mooi, gezellig en het eten smaakt erg goed. De prijzen zijn daarnaast ook niet hoog en je kan met twee personen prima eten en drinken voor onder de 35 euro samen. Het personeel is daarnaast beleefd en vriendelijk zoals ik dat ook in Japan gewend ben en het is leuk dat de vegan optie zo goed vermeld staat op de kaart.
Ga dus zeker een keertje langs!

Meer informatie vind je op de Facebook pagina van Le Fou Fow!

 

 

 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s