Food and recipes, Geen categorie, vegan
Comment 1

Vegan nieuws: hotspots, documentaire, food items, makeup en meer!

Het gaat goed in ‘vegan-land’! Vegan eten en producten worden steeds populairder en dit zorgt voor veel nieuwe horeca en food-items. Zo veel dat ik ze bijna niet kan bij houden! In deze post zet ik een aantal nieuwigheidjes voor jullie op een rijtje 🙂

noumenon

Het vegan fair fashion merk Noumenon heeft sinds nu ook eigen skincare/make-up producten. Helemaal vegan en te koop in de webshop. De producten zijn vriendelijk geprijsd en zien er mooi en clean uit.

http://www.nou-menon.com/

17352059_1320531201372651_4596948814679996586_n

Op Koningsdag aanstaande opent in Amsterdam de nieuwe zaak ‘Vegan Junk Food Bar’. Hier word ik nu al helemaal enthousiast van! Vegan fastfood?! I’m in! Het eten op de foto’s ziet er in ieder geval super lekker uit!

https://www.facebook.com/veganjunkfood/

17800394_1442331269407345_5138098361555821492_n

Op de Zuid-As, naast station Amsterdam Zuid, vind je sinds kort het nieuwe restaurant Mylk, waar je op doordeweekse dagen terecht kan voor heerlijk plant-based eten. Het is hier dus niet helemaal vegan maar 90% van het eten is helemaal veganistisch. Deze zaak is nu al razend populair onder de kantoormedewerkers in het district en ik kan niet wachten om binnenkort zelf eens langs te gaan!

https://www.facebook.com/mylkamsterdam

daiya-cheezecake

Daiya is een veganistisch food merk dat in Europa over het algemeen lastig te verkrijgen is. In Amerika en Canada vind je het in veel winkels maar hier is het zeldzaam. Superjammer, want de producten zijn heerlijk. Daiya heeft voornamelijk kaas-vervangers, maar sinds een tijdje heeft ze ook haar eigen lijn van vegan ‘cheese-cakes’. Van Amerikaanse Youtubers hoorde ik fantastische reviews dus ik was al jaloers dat wij hier in NL niet aan deze taart konden komen. Maar…. sinds kort is dit anders! De cheesecakes zijn nu namelijk ook te koop bij Veggie4U en Vegan Mission! Ik ga het dus snel proberen 🙂 Meer info vind je op de websites van deze winkels.

https://www.veganmission.nl
https://www.veggie4u.nl

17814237_1608539532498231_1996024783663650023_o

Goed nieuws! Binnenkort openen de mensen van The Dutch Weedburger een eigen horeca gelegenheid in Amsterdam waar je terecht kan voor de heerlijke burger maar ook ander lekkers. Ik ben heel benieuwd aangezien ik dol ben op de burger en de weedbites die ik al vaak op festivals gegeten heb.

https://www.facebook.com/dutchweedburger

what-the-health-documentary.jpg

De makers van de populaire documentaire ‘Cowspiracy’, welke ingaat op de grote problemen die het eten van dierlijke producten veroorzaakt voor het klimaat, hebben een nieuwe documentaire uitgebracht! ‘What the Health’ gaat in op de manier waarop het populaire westerse dieet onze gezondheid beïnvloedt en wat de oorzaken van deze manier van eten zijn.

http://www.whatthehealthfilm.com/

17553701_1012595862175266_6616045991667936098_n.jpg

En nee hoor, het houdt niet op! Nog meer plantaardige eettentjes. In Amsterdam-Oost opent binnenkort Mr. en Mrs. Watson. De eigenaren plannen de zaak deze zomer te openen. Hou de facebook-pagina in de gaten voor meer nieuws omtrent deze nieuwe bar.

https://www.facebook.com/watsonfoodbar

DSC_0204-640x424.jpg

Lush is één van mijn favoriete merken voor huidverzorging en cosmeticaproducten. Sinds kort heeft het merk een nieuwe winkel in de Amsterdamse Kalverstraat met wel drie verdiepingen aan Lush-heerlijkheden! Als je net als mij gek bent op de bruisballen, shampoobars en zeepjes van dit merk moet je deze winkel snel een keer bekijken want het is echt super! Bij Lush zijn alle producten dierproefvrij en is de meerderheid ook helemaal vegan.

https://nl.lush.com/

Andere leuke nieuwtjes:
– De broodafdeling van de Albert Heijn schijnt in diverse steden sinds kort een heus vegan kip sate broodje te verkopen naast de gewone kroket- en worstenbroodjes. Heeft iemand hem al in Amsterdam gespot?!
– Alpro en Iglo hebben sinds een tijdje een samenwerking! In het vriesvak vind je tegenwoordig ook vegan spinazie a la creme. Hij smaakt heerlijk!
– De frietketens Manneke Pis en Smullers hebben nu allebei veganistische mayonaise voor bij je friet. Bij Smullers is ook de satésaus vegan! De saus staat niet aangegeven op de kaart maar is wel beschikbaar! (Noem eventueel ei-vrije mayonaise.)
– HEMA zegt bezig te zijn met het ontwikkelen van vegan gebak!! Whoehoe!

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s