Everyday life, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Natuurlijk schoonmaken en wassen

Toen ik mij een aantal jaar geleden bezig ging houden met mogelijkheden om groener te leven en mij ging verdiepen in een plantaardige lifestyle keek ik voornamelijk naar voedsel en daarnaast wat naar kleding en cosmetica. Na een poosje besefte ik mij echter dat ik mijzelf op nog veel meer vlakken kon verbeteren en ook voor alledaagse producten als wasmiddel en allesreiniger er groene opties zijn! Dit waren voor mij niet dingen waar ik meteen aan dacht, maar wel de dingen die juist zo weinig moeite kosten om te vervangen. Je hoort nooit iemand zeggen dat de overstap van Robijn wasmiddel naar een groen wasmiddel zo zwaar was en dat ze nog wel eens terug vielen in het wassen met chemische middelen omdat ze er toch soms wel naar verlangen 😉 “Waarom zou je het niet proberen?!”, zei ik dus tegen mezelf.

Ik was ondertussen dus al een tijdje met vegan-friendly producten. Wassen bedoel ik hier in de brede zin van het woord, want ik was mijn kleding maar ook alle hoekjes van mijn woning graag op een groene en verantwoorde manier.

Vandaag wil ik jullie dan ook vertellen ook een fijn merk: ‘Seepje’. Misschien heb je dit merk wel eens voorbij zien komen op social media. Seeptje groeit namelijk snel! Steeds meer mensen, waaronder ik, zijn fan van de zachte en vegan-friendly wasproducten van Seepje. Het meest bekende product van Seepje zijn de ‘wasschillen’; een natuurlijke vorm van zeep om je kleding mee te wassen in de vorm van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Dit klinkt gek maar zodra deze gedroogde schillen in contact komen met water ontstaat er een natuurlijk zeep wat je kleding werkelijk goed schoon krijgt! Natuurlijker kan het dus niet! Wat ik fijn vind, is dat er door het gebruik van dit product geen chemische rommel in het afvoerwater of in je kleding (en op je huid!) komt. De schillen zitten in een katoenen zakje wat je zo bij je was in gooit en zijn meerdere malen te gebruiken. Als je daarnaast een lekker geurtje aan je was wilt (de schillen geuren niet) kan je wat geurende druppels toevoegen.

Maar omdat niet iedereen het prettig vindt om met dit soort schillen te wassen en sommige mensen liever met een vertrouwde fles wasmiddel werken heeft Seepje tegenwoordig ook een vloeibare variant, gemaakt van dezelfde schillen, in een fles. Dit middel maakt je was perfect schoon! De plastic fles is gemaakt van recyclede oude Engelse melkflessen en ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit

Voor je andere schoonmaakwerk heeft Seepje ook een allesreiniger in fles die lekker naar munt ruikt. Deze is ideaal voor het schoonmaken van allerlei oppervlakten en ook fijn voor je vloer. Daarnaast ruikt je huis helemaal fris en zit niet alles onder de chemicaliën, wat toch wel een extra fijn gevoel is als je dieren of kinderen hebt die overal aanzitten. Daarnaast krijgen de boeren in Nepal een eerlijke prijs voor de schillen. Seepje is namelijk helemaal ‘fair trade’. Het is dus een heel fijn opkomend merk en ik raad je zeker aan het een keertje te proberen 🙂

Seepje is onder andere te koop bij Ekoplaza, De Wereldwinkel en Marqt. Op de website vind je echter een verkooppuntenwijzer waar je kan zien of het ook bij jou in de buurt verkocht wordt.
Meer informatie over Seepje: https://www.seepje.nl/

– Disclaimer: Alle meningen en tekst uit dit artikel zijn van mij persoonlijk De producten in dit bericht zijn mij toegezonden door het bedrijf zonder verplichting hier over te bloggen. Ik deel alleen producten/merken waarvan ik oprecht vind dat mijn lezers het zouden moeten kennen.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s