Food and recipes, Geen categorie, vegan
Comment 1

3 heerlijke recepten voor het weekend! // Urtekram

In het weekend vind ik het altijd heerlijk om de tijd te nemen om lekker te koken. Smakelijke maaltijden, met goede biologische ingrediënten en kruiden. Vandaag heb ik voor jullie dan ook drie makkelijke en overheerlijke recepten voor je die je dit weekend zelf thuis kan uitproberen. Hierbij heb ik ook gebruik gemaakt van de lekkere producten van het merk Urtekram. Dit Scandinavische merk verkoopt organic food en verzorgingsproducten.

De food-producten zijn te koop bij biologische winkels en het assortiment is erg prettig: allerlei gedroogde peulvruchten, gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen en smaakmakers zoals kruidenmixen voor taco’s en lasagne, maar ook diverse soorten suiker zoals kokossuiker en rietsuiker en allerlei snacks zoals tortillachips en gedroogde bananenchips.

img_0463

Er werd mij gevraagd iets lekkers te creëren met de fijne ingrediënten van het merk en dat heb ik voor jullie gedaan. Ik hoop dat jullie de recepten proberen want ik vind zelf dat het allemaal heel erg lekker is geworden en ook vriendlief vond alles heerlijk!

Wrapjes met vegan gehakt en koolsalade (2 personen)

– 4 tortilla wrapjes
– 2 cups vegan (soja)gehaktkruimels
– 1 eetlepel sojasaus
– olijfolie om mee te bakken
– 2 theelepels Urtekram tacokruiden
– 3 cups witte kool in dunne reepjes
– een handje Urtekram rozijnen
– 2 eetlepels vegan mayo
– 3 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel agavesiroop
– zout en peper naar smaak
– optioneel: je favoriete tomatensalsa

Verhit de olijfolie in een pan en voeg het vegan gehakt toe samen met de tacokruiden en de sojasaus. Meng ondertussen in een kom de vegan mayo, citroensap, agavesiroop en wat zout en peper. Meng dit samen met een handje rozijnen door de kool. Als het vegan gehakt bruin wordt is het klaar. Verwarm dan nog even de tortillawrapjes in de magnetron of een pan en vul ze daarna met een laagje koolsalade en vegan gehakt. Top dit eventueel af met wat tomatensalsa. Geniet ervan!

Deze maaltijd is makkelijk en door dat ze snel klaar is eigenlijk ook heel geschikt voor een doordeweekse dag! De tacokruiden zijn zo lekker makkelijk en smaken top!

Witte bonensoep met rozemarijn en balsamico (3 personen)

– 1 zak gedroogde witte bonen van Urtekram
– een groentebouillon blokje
– 5 teentjes knoflook
– een halve ui, fijngesneden
– 1 theelepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1.5 eetlepel balsamico azijn
– 2 tomaten. fijn gesneden
– een paar takjes peterselie, fijngesneden
– zout en peper naar smaak

Zet de gedroogde bonen 12 uur voor gebruik in een kom onder water om te weken. Als de bonen zo’n 12 uur geweekt hebben spoel je ze af en kook je ze voor ongeveer 1,5 uur in vers water tot ze mooi zacht zijn. Giet de bonen opnieuw af en zet apart.

Verhit op de bodem van een soeppan de olie en voeg de knoflook, ui en rozemarijn toe. Bak tot de ui bruin begint te kleuren en voeg de bonen en citroensap toe. Bak dit nog een paar minuten mee. Giet water in de pan tot de bonen net onder water staan en doe het bouillonblokje erbij. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken. Pureer de alles met een staafmixer tot een gladde soep en roer de balsamicoazijn er door heen.  Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de soep over kommen en top af met blokjes tomaat en peterselie. Lekker met vers stokbrood.

Tip: Als je iets meer bite wil kan je een beetje bonen apart houden voordat je de soep glad mixt en deze er daarna weer aan toevoegen!

Tortilla chips met avocado-creme dip (2 personen)

– 1 avocado
– 1 sjalotje, fijngesneden
– 1 eetlepel vegan mayo
– 1 eetlepel citroensap
– een snufje chilipoeder
– zout en peper naar smaak
– 1 tomaat, fijngesneden
– 1 zak Urtekram Tortilla chips chili

Doe alle ingrediënten, behalve de chips en de tomaat, samen in een kommetjes en prak goed door elkaar. Je kan er ook even een staafmixer opzetten om het extra romig te maken. Serveer de dip met verse blokjes tomaat en dip lekker met je chipjes. De vegan mayo maakt deze dip extra romig en perfect als guilty pleasure snack in het weekend! 😉

En? Wat vond je van de recepten? Heb je er één bij die je wilt proberen?
Ik hoor het graag van je als je iets geprobeerd hebt en vergeet me niet te taggen op social media!

Liefs!

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s