Cityguide, Coffee, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Tel Aviv Cityguide: vegan & cool spots – part 1

Zo zeg! Wat is dat voor kabaal? Is het John, ook bekend als PhenomenonJohn of ‘the boyfriend’, weer met veel bombarie een nieuwe blog aankondigt? Of is het Tel Aviv dat even de toplijsten van ‘must visit’ steden binnen dendert? Dat laatste hoor, want is het eigenlijk niet gewoon de ideale vakantiebestemming? Kom we lopen even saampjes het checklijstje af:

  • Ideaal zandstrand en azuurblauwe zee
  • Super vriendelijke mensen
  • 26 graden tot in November
  • Iedereen praat Engels
  • Zon zon zon
  • Vegan friendly zoals je waarschijnlijk nog nooit meegemaakt hebt
  • Overal hippe tentjes, barretjes en restaurantjes

Mis ik dan nog wat? Nee, maar hallo! Wat zou je nog meer willen wensen dan? Dit voldoet toch aan al je vakantiedromen?

Mijn vriendinnetje en ik waren er in oktober helemaal klaar mee. Dat druilerige zeikweer! En hadden we überhaupt wel een zomer gehad in Nederland?  We hadden al een paar keer gelezen over Tel Aviv. Dat het een vegan walhalla zou moeten zijn en dat er zelfs in November temperaturen van 27 graden bereikt konden worden. Toen Transavia ook nog met aanbiedingen begon te strooien met retourtickets van € 108,- was de keuze snel gemaakt. We gaan!

Lang verhaal kort? Het was helemaal fantastisch (zie checklijst) en eigenlijk zijn alle plekken waar we geweest zijn directe voltreffers gebleken. Met dank aan de Happy Cow app en mijn vriendinnetje. Even in chronologische volgorde zal ik onze bezoekjes afgaan, zodat jullie ook kunnen beslissen daar eventueel heen te gaan.

FOUR ONE SIX (avondeten/ vegan/ 5 sterren)

http://416.co.il

Bam! Meteen een voltreffer. Mag ik hier zeggen dat we meteen in het beste vegan restaurant terecht gekomen zijn op de eerste avond? Ja dat mag ik zeggen. En wat ziet het er cool uit. Het personeel is leuk en loopt rond in ‘Spread Love’ t-shirts. Zo lief!! Wij namen als voorgerecht de labaneh. Een Libanese cream cheese met tortilla’s. En als hoofdgerecht hadden we de ‘steak’ en ‘shoarma’ waar jij je vingers bij af zult likken.

BUCKE CAFE (drankjes/ 4 sterren)

www.bucke-cafe.com

Op de weg terug naar ons appartementje kwamen we langs dit knusse cafeetje. We kregen er een beetje de Berlijn vibes bij en hebben er gezellig op het terras, bij een temperatuur schurend tegen de 20 graden, een drankje gedronken. Top!

MESHEK BARZILAY (ontbijt/bijna helemaal vegan/5 sterren)

www.meshekbarzilay.co.il

Vanaf dit stukje begint het een beetje eng c.q. ongeloofwaardig te worden, want ook het plekje waar we ons eerste ontbijtje nuttigden is een aanrader in optima forma. Het is werkelijk een volmaakt instagram plaatje. Lekker buiten op het mooie terras met een heerlijk Israëlisch vegan ontbijtje. Gelegen in een schitterend buurtje, een heerlijk zonnetje dat zachtjes de ochtend verwarmd, aardig personeel. Wat wil je nog meer?

CAFELIX SOUTH TEL AVIV (koffie/vegan opties/4 sterren)

De buurt Florentine zou het helemaal moeten zijn volgens alle reis- gidsen en websites. Wij voelden het niet helemaal hier. Eigenlijk viel het zelfs behoorlijk tegen. Weinig leuke dingen gezien. Gelukkig liepen we langs dit super schattige koffiezaakje waar ze naast allerlei soorten melkvervangers ook diverse vegan zoetigheidjes op de kaart hadden staan. Lekker!

COOKEEZ (ijswafels/vegan opties/5 sterren)

http://Cookeez.co.il

Is het lekker weer? (like duuuhh) Heb je trek in een ijsje? (like duuhhhh) Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan een filiaal van Cookeez. Je kunt hier kiezen uit cocos- chocolade- of halva ijs. Dat stoppen ze tussen twee vegan chocolate chip cookies. Wij namen beide de halva ijs. Geen verkeerde keuze. Koekieeeeees mjam mjam mjam mjam!!!

CAFE SCHNEOR (lunch/diner/vegan opties/4 sterren)

http://www.schneor-cafe.com

Op zoek naar een plekje om te dineren kwamen we hier toevallig langs. Het zag er leuk uit en natuurlijk hadden ze diverse vegan opties. Omdat het nog vroeg in de avond was gingen we zitten en bestelden we de vegan tosti, die prima te delen was met z’n tweeën.  Deze kan ik zeker aanraden. Dat zit wel Schneor!

Bana (diner/ compleet vegan/ 5 sterren)

https://www.facebook.com/BANACHMANI/

Een beetje per toeval kwamen we hier terecht. Een beetje eenzaam stond er een lullig groen blaadje op de kaart van de Happy Cow app. En die hebben aandacht nodig om te groeien dachten we. Wat een geluk dat we gegaan zijn, want wat een fantastische plek! Het beste vegan restaurant van Tel Aviv! Of had ik dat al eerder geschreven? Ja dus? Lekker belangrijk toch? Alsof dat mijn integriteit aantast? Bana is aan! Wij namen de hash brown aardappel pannenkoekjes met vegan aoli, een gerecht met zwarte bonen, zwarte rijst en zoete aardappel. Een bruchetta met broccoli en bloemkool en een regenboogsalade met quinoa. Later hoorden we al dat dit hét nieuwe hipste vegan tentje van Tel Aviv was en dat kan ik eigenlijk alleen maar bevestigen. Dus bij deze.

Kuli Alma (uitgaan/bar/5 sterren)

http://kulialma.com/

Als je de dansvloer onveilig wilt maken dan moet je bij Kuli Alma zijn. Wat een coole club! Een beetje alto met een plezierig rauw randje. Streetart op de muur en alles. I like! En dan natuurlijk even die Israëliërs laten zien hoe wij in Nederland dansen. Je weet toch? Biertjes erin, shotjes, voetjes van de vloer en gaan! Omdat het kan. Zonder enige schaamte.

Maar er is meer!

Lees het binnenkort in deel 2 van deze cityguide….. volg Birdwonders op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuwe posts!

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s