Cityguide, Geen categorie, Hotmoment, Hotspots, vegan
Leave a Comment

Tel Aviv Cityguide: vegan & cool spots – part 2

In dit tweede deel van de cityguide voor Tel Aviv komt John, ook bekend als PhenomenonJohn of ‘the boyfriend’,  weer met aantal fantastische adressen waar je echt naartoe moet als je deze stad bezoekt!

Landwer cafe (Ontbijt/vegan opties/4 sterren)

http://www.landwercafe.co.il/

Vlakbij ons appartementje zat dit tentje incluis een soort van Amerikaans jaren 70 interieur. In Tel Aviv mag het eigenlijk geeneens meer een verrassing heten dat ze ook hier vegan ontbijt serveren. Vegan scrambled eggs? Maken ze gewoon voor je. Als je het bestelt tenminste, anders zou het raar zijn toch? Wat komt daar nog bij? Een Hash Brown en wat groeten. A real American vegan breakfast. Kan jij de dag er weer vol tegenaan.

Shaffa Bar (lunch/ brunch/ vegan opties/4 sterren)

https://www.facebook.com/pages/Shafa-Bar/179907642052086?nr

Het oude gedeelte van Tel Aviv heet Jaffa. Niet te verwarren met het Indonesische eiland. Jaffa is een van de oudste steden ter wereld en dat geeft een mooi contrast met het nieuwe en jonge Tel Aviv. Breng hier dus zeker een bezoekje aan. Wij deden dat ook en net na de middag kregen we wat trek. Bij de Shaffa Bar aten we een Indiaas gerecht met Dahl en Lima Lima (wittebonendip) met wat brood. Lekker lekker.

La Otra (cocktailbar/vegan opties/4 sterren)

http://www.laotratlv.com/

Leuke cocktailbar! Zo’n echte. Met van die hippe gasten achter de bar met zo’n schortje voor enzo en 397 flessen drank gevuld met tropische kleurtjes. Het is happy hour tussen 18:00 en 20:00.

Goodness (restaurant/snackbar/compleet veganistisch)

https://www.facebook.com/goodnesstlv/?rf=269456426826577

OH MY GOODNESS GRACIOUS!! WAT IS ER? STAAT MIJN CAPSLOCK NOG AAN? OH….SORry. Ik ben hier gewoon ontzettend enthousiast over. Mag ik? Het is een beetje een soort van vegan snackbar. Wij namen beide een burger. Deze was super lekker en de structuur van de burger was echt bizar trouwens, maar daar wil ik geeneens meer over praten. Wantikzalevensneldoortypen. Eigenlijk moet je hier voor de toetjes komen! Die zijn nog bizarderder! Wat hadden ze allemaal? Vanille crème taartjes met een laagje speculoos, een chocoladebal die ze overgoten met het chocoladesaus zodat de speculoos vanille mousse er uit kwam stromen, karamel taartjes met chocola, een cheesecake, snickerbonbons en nog meer lekkers. OMG you guys!

Beer Bazaar (bar/bier/5 sterren)

https://beerbazaar.co.il/

Over bizar gesproken. Dit is een Bazaar. Lijkt er op. Je kunt hier biertjes drinken. Zo leuk, zo leuk! *begint enthousiast te klappen*. Volgens mij is die hele straat een beetje verpauperd of zo, dus daar hebben de mensen van de Beer Bazaar wat op verzonnen. Wat hebben ze gedaan? Alles opgeëist natuurlijk. Lukraak een stuk of 20 stoeltjes en tafeltjes neergeknald in de ganse straat zodat jij lekker met je vriendjes biertjes kunt gaan drinken. Perfect!

Dat was dus Tel Aviv in maar 3 dagen tijd. Al met al hadden we er zonder problemen langer kunnen blijven. De combinatie zon, strand, zee en stad is ideaal! Nog wat meer algemene info? Het is 4,5 uur vliegen en dus extreem vegan friendly. Het lijkt wel alsof ze overal wel een vegan gerecht op de kaart hebben staan en je kunt er bijvoorbeeld ook vegan Ben & Jerry’s in de supermarkt kopen.

Er zijn echter ook kleine minpuntjes. Het is aan de prijzige kant. Een biertje kost je omgerekend € 7,50 en een wijntje € 10,-. Ook moet je er rekening mee houden dat wanneer je in de winter gaat, dat de zon onder gaat om 16:00. Lig je dus om 15:00 nog lekker te bakken in het zonnetje? Een uurtje later kan je je handdoek alweer oprollen. Niet dat daarmee de temperatuur meteen super daalt hoor. Daar hoef je niet bang voor te zijn.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s