Everyday life, Geen categorie
Comment 1

Slapen onder gerecycled plastic – HEMA

Sinds ik vegan ben geworden, 3 jaar geleden, probeer ik bewuster te leven en in zijn algemeenheid groenere keuzes te maken. Veganisme gaat in beginsel om het vermijden van dierlijke producten en dierenleed maar voor mij is ook de milieu-bewuste kant ervan heel belangrijk. Vandaar dat ik ook bewust keuzes wil maken die niet persé direct aan veganisme gekoppeld zijn. Zo let ik er bijvoorbeeld op dat ik al mijn afval scheid, gebruik ik ‘groene energie’ in huis en let ik erop dat ik niet onnodig plastic tasjes en plastic verpakkingen koop. Vooral het laatste is soms best lastig. Plastic is namelijk iets wat we helemaal gewend zijn en wat overal terug komt. Al onze boodschappen zitten verpakt in plastic en we vergeten al snel een eigen tas mee te nemen wanneer we kan winkelen en moeten dan een weer een plastic tasje kopen.

Dat plastic een probleem is voor de natuur en de aarde is tegenwoordig al goed bekend en steeds meer bedrijven doen hun best om plastic te verminderen. Een manier om iets nuttigs te doen met het oude plastic is door het te gebruiken om nieuwe producten van te maken. Van oud plastic worden natuurlijk al nieuwe flessen en tasjes gemaakt maar HEMA maakt wel iets heel bijzonders: dekbedden!

Yes, je leest het goed: bij HEMA koop je een dekbed van gerecycled plastic en draag je door te slapen onder ‘plastic flessen’ bij aan een betere aarde. En dat slaapt ook nog eens heerlijk! Een heerlijk zacht en warm twee-seizoenen dekbed met twee lagen die je aan of uit elkaar kan klikken wanneer het warmer of kouder wordt in de slaapkamer.

Daarnaast is een bijzonder fijne bijkomstigheid van synthetisch materiaal dat er geen dieren voor hoeven te lijden. Een donsdekbed is fijn voor de persoon die er onder slaapt maar niet voor de arme vogels die gestorven zijn voor dat zelfde dekbed. Bij een synthetisch dekbed hoef je hier niet wakker over te liggen 🙂 Naast duurzaam is dit dekbed dan ook diervriendelijk!

Het dekbed en bijbehorend kussen zijn te koop in de HEMA winkels en in de webshop.

Meer info op:

https://www.hema.nl/winkel/wonen-slapen/slapen/dekbedden/4-seizoenen-dekbed-gerecyclede-vezels-200-x-200-cm-(5500008)?variant=5500008

1 Comment

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s