Everyday life, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Schoon water met Aveda + water-besparingstips!

Wisten jullie dat April Earth Month is? En 22 April earth day? Deze april is alweer de 48ste verjaardag van dit ‘concept’. Wat houdt het in? In deze maand is er extra aandacht voor de aarde. Jaarlijks worden er campagnes opgezet waarbij mensen zich inzetten voor onze planeet. Hierbij kan je denken aan het verminderen van je ecologische voetafdruk, aan het verminderen van plastic en het tegengaan van waterverspilling.

In het licht van Earth month heeft het plantaardige beauty merk Aveda sinds 2007 de jaarlijks terugkerende ‘Light The Way’ kaars te koop. De kaars kost 16 euro en de gehele (!!) opbrengst van de kaars gaat naar de Global Greengrands Fund, wat bijdraagt aan schoon water, waardoor nu al meer dan 1,1 miljoen mensen in schoondrinkwater zijn voorzien!

P3_Desktop_HP_Secondary_Candle_square

De speciale limited-edition geurkaars met een geur van vetiver, patchouli, oregano, marjolein en cederhout is alleen te koop in de maand april. Sinds 2007 heeft Aveda al 14,7 miljoen dollar opgehaald met deze kaars!! Wauw!! Een mega goede actie dus, met een gigantische impact. De geurkaars is dan ook een superleuk cadeautje voor jezelf of een familielid, vriendin, je noemt het maar op. Ik vind luxe geurkaarsen sowieso een heel leuk cadeau om te geven en te krijgen en door het kopen van deze kaars doe je eigenlijk gelijk een volledige donatie aan een heel mooi initiatief! Je koopt de kaars alleen nog in April (opschieten!) in Aveda-salons, spa’s, winkels en online via www.aveda.eu

Wil je naast doneren zelf ook water besparen? Hier zijn 3 tips waarmee je in jouw dagelijks leven een grote impact kan maken!

1.) Eet plantaardig: dierlijke voeding kost veel water. In de periode dat een dier opgroeit voordat het naar de slacht gaat of andere dierlijke producten produceert drinkt het veel water en eet het veel voeding zoals soja (welke weer veel water nodig had om verbouwt te worden). Uiteindelijk gaan er dus heel wat liters water en kilos voeding in zo’n dier voordat er een paar kilo vlees of kaas/eieren uit voortkomt. Door plantaardig te eten eet je efficient en bespaar je heel wat water. En dan hebben we het nog niet eens over het broeikaseffect en dierenleed..
2.) Douche wat korter en sla eens een wasbeurt van je haren over. Een droogshampoo helpt je de dag door als je last hebt van wat vettig haar.
3.) Let op lekkende/druppende kranen in je huis. Dit lijkt onbenullig, maar zo’n kraan lekt als snel meer dan 10.000 (!!!) liter per jaar. Zorg dat een oude lekkende kraan dus vervangen wordt.

Wat doe jij als het om water besparen gaat? 🙂 Maak je al gebruik van deze tips of wil je het proberen? Let me know in de comments ❤ xx

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s