Everyday life, Geen categorie, vegan
Leave a Comment

Tanden poetsen met houtskool of kokosolie? Het werkt! – Ecodenta

Tanden poetsen met houtskool of kokosolie?? Het klinkt misschien vreemd maar het kan echt en het werkt nog ook!

Een poosje terug kreeg ik een paar tandpasta’s in mijn PO box van het merk Ecodenta. Superleuk, want het barst niet echt van de natuurlijke vegan tandpasta’s op de markt en het is dan ook fijn om iets nieuws te proberen wat wellicht een nieuwe favoriet kan worden. En omdat ik graag zo vegan mogelijk ben gebruik ik dus ook graag een vegan tandpasta 😉

Ik was gelijk verliefd op de mooie verpakkingen van de tandpasta. I know, I know, het gaat niet om de verpakking maar om wat er in zit 😉 Maar toch..een leuke verpakking is altijd mooi meegenomen en staat net een stukje leuker in de badkamer dan een schreeuwerige verpakking van een regulier non-vegan/organic merk (ik kijk naar jullie Prodent en Aquafresh…). Goed begin dus. Tijd om te testen!

In de afgelopen maand heb ik de tandpasta’s gebruikt. Ik ontving de Anti-plaque kokos-tandpasta en de Whitening Black houtskool-tandpasta. Omdat ik erg tevreden ben over de producten vind ik het zeker de moeite om jullie wat meer te vertellen!
De kokosvariant is, zoals de naam als zegt gemaakt om tandplak te bestrijden. De tandpasta bevat natuurlijke zinkzout en kokosolie en heeft een licht kokossmaakje naar de gewone mintsmaak! Het zinkzout heeft een antibacterieel effect en verminderd tandplak. Kokosolie is een natuurlijke whitener en verfrist de adam. Daarnaast bevat de tandpasta nog meer ingrediënten die gaatjes en ontstekingen voorkomen. Door de kokosolie deed deze tandpasta me een beetje denken aan het populaire oil-pulling, waarbij mensen elke ochtend een kwartier met kokosolie in hun mond ‘spoelen’. Dit zou allerlei positieve effecten hebben, zoals het doden van slechte bacterien, tandverzorging, witte tanden en een goede adem. Eigenlijk alles wat deze tandpasta ook doet dus! 🙂 Dan is dit toch even sneller 😉 Ik ben fan!

Toen ik de houtskool-tandpasta voor het eerst gebruikte schrok ik even van de gitzwarte pasta die uit de tube kwam! Het is zo gek om je tanden te poetsen met iets wat zwart is, haha! Tijdens het poetsen wordt het schuim grijs en is het een raar idee dat deze pasta je tanden wit houdt. Maar het werkt toch! Na het spoelen zijn je tanden niet grijs en heb je een heerlijke frisse mond en stralende lach 🙂 Daarnaast beschermt de tandpasta tegen tandsteen en is ze ook anti-bacterieel. En hoe grappig is dit ook? Een meer hipster en onconventionele tandpasta ga je denk ik niet vinden!

Naast kokosolie en houtskool verkoopt Ecodenta ook andere tandpasta varianten zoals Papaya (voor whitening) en Salt (voor gevoelige tanden). Ik ben erg tevreden over de tandpasta’s en vind het dan ook zeker een aanrader als je een goede vegan tandpasta zoekt!

Meer informatie over Ecodenta: http://www.ecodenta.lt/Products/ecodenta/toothpaste/

Ecodenta koop je bij diverse (web)winkels, o.a. bij Holland & Barrett

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s