Everyday life, Geen categorie
Comments 5

Life update: trouwen, nieuwe baan, vogels..

Het is tijd voor een life-update! Ik vind het altijd leuk als blogs een beetje persoonlijk zijn. Er zijn er al zo veel! Heel veel vegan blogs die ik tegen kom op het internet hebben recepten, hotspots, etc.. maar voelen niet echt persoonlijk. Je hebt geen idee wie erachter zit als je de posts leest. Dat is natuurlijk prima en kan soms juist zijn wat je wilt als je gewoon wat informatie zoekt of een makkelijk recept nodig hebt voor een gerecht, maar ik hou zelf meer van blogs die meer laten zien van de persoon erachter. En deze blog is, zoals mijn vaste lezers ook weten, niet gewoon een vegan/hotspot blog. Het is letterlijk gewoon een representatie van alles wat ik mooi, belangrijk, lekker en leuk vind! Een heel groot deel daarvan is uiteraard ook vegan eten en leven, maar het is ook meer dan dat. Anyway, let’s talk about life!

img_4397.jpg

Het is momenteel lente! Super fijn. De meeste dagen zijn best mooi, al hebben we vandaag een iets grijzer dagje. Morgen is de voorspelling echter weer positief en lekker warm dus ik heb al een terras-date gepland ^^ Omdat het al vroeg in het jaar zo warm was, is onze straat al heel mooi groen! (zie foto hierboven) We hebben al lekker kunnen picknicken en veel gewandeld door de stad. Ik ben dol op wandelen, meestal loop ik minimaal 7 kilometer per dag in het weekend. Gewoon lekker struinen door de stad en onderweg een koffie-stop om naar uit te kijken tijdens het lopen.

Grachtje in Oud-Zuid, Amsterdam

De laatste tijd zijn John en ik regelmatig in Utrecht. We vinden het echt een hele leuke stad. Het voelt eigenlijk als een stad en een dorp tegelijk. Er heerst een hele vriendelijke sfeer en mensen begroeten ons op straat, alsof we in een dorp zijn. Toch heeft het de mooie architectuur van de stad, met grachten en mooie grachtenpanden. En daarnaast ook veel leuke restaurants, winkels en koffiezaakjes. We zijn van plan in de komende jaren een ander huis te zoeken, en Utrecht lijkt ons een goede plek om te starten! Wisten jullie dat er in het komende jaar al 3 nieuwe vegan zaken gepland staan om te openen in Utrecht?! Met de plantaardige scene zit het daar dus ook wel goed!

Utrechts straatje

Mooie grachten in Utrecht

Tot voor kort omschreef mijn biografie op deze website mij als studente Rechten, aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dit heb ik nu eindelijk kunnen veranderen! Ik ben recentelijk afgestudeerd in het Strafrecht aan de UvA en verwacht daarnaast binnen een paar weken mijn afstudeerwerk in te leveren voor mijn studie ICT-recht aan de Vrije Universiteit (VU), om ook daar af te studeren in de komende maanden.

Nog een paar weekjes aan de scriptie dus, en dan is het voor altijd voorbij. Een HEEL erg vreemd gevoel. Maar ik ben heel blij! Het is tijd voor een nieuw avontuur! Gedurende mijn studies heb ik altijd minimaal 16 uur per week gewerkt en daarnaast ook vrijwillig werk gedaan bij o.a. studieverenigingen. Het harde werk heeft gelukkig vruchten afgeworpen en ik start vanaf juni dan ook met mijn nieuwe voltijd baan als juridisch adviseur internet-recht. Ik heb er veel zin in en hoop tijdens mijn nieuwe vrije avonden en weekenden dan ook wat meer aan mijn blog te kunnen werken dan ik de afgelopen jaren heb kunnen doen.

Een nieuw avontuur qua werk dus! Maar dat is niet alles 🙂 Misschien wisten sommigen van jullie het al via mijn Instagram (@birdwonders), maar John en ik gaan in september trouwen! Zo leuk! Afgelopen augustus 2017 vroeg John mij ten huwelijk tijdens een diner in Parijs, bij het mooie vegan restaurant Gentle Gourmet. Het was heel speciaal en lief. De tijd gaat snel. Komende september is het zo ver!

We gaan niet zomaar even traditioneel trouwen, want we willen het allemaal net even ‘anders’ doen; namelijk in Amerika! En nog wel in Portland, Oregon! Een super hippe stad, bekend om de boekenwinkels, de koffie, honderden micro-bierbrouwerijen en de vegan food-cultuur. En deze leuke stad wordt omringt door prachtige bossen, bergen, rivieren en natuur. Perfect voor mooie trouwfoto’s dus 😉 We hebben al een fotograaf geregeld waarmee we in de bossen gaan shooten, dus ik denk dat het heel gaaf wordt.

img_4298img_4293

In plaats van een huwelijksreis hebben we dus eigenlijk een trouwreis. We trouwen daar. Dat is wel wat extra geregel met papierwerk, maar het kan wel! Onze trouwambtenaar daar helpt ons met alles. Het gekke is wel dat wel ‘alleen’ trouwen. Als in; niemand van onze bekenden, vrienden of familie is erbij, it’s just us. Geen uitzonderingen. De getuigen zijn dan ook de fotograaf en de B&B-dame.  We willen dit namelijk echt samen doen, zonder gedoe. Het moet onze dag worden waarop we geen stress hoeven te hebben om of de familie het naar hun zin heeft. Bruiloften zijn naar mijn idee vaak stressvol en gaan soms in een roes aan het bruidspaar voorbij. Natuurlijk is het ook mooi om het speciale moment te delen met geliefden, maar wij doen het liever op deze manier.

Omdat we ons huwelijk toch niet zomaar aan onze familie voorbij willen laten gaan houden we als we terug zijn in Nederland echter wel een ‘Just got married’-feestje. Hiervoor hebben we een mooie locatie gereserveerd en alvast een bruidstaart bij Nonocakes besteld. Het wordt dus alsnog een compleet feestje 🙂

Met de vogeltjes gaat ook alles goed! Op Instagram komen ze regelmatig voorbij in mijn ‘stories’.

Dus dat. Je bent weer even helemaal op de hoogte van alles in mijn leven en ik hoop dat je het leuk vindt! Ik ga uiteraard van alles posten, en er komen ook weer snel leuke video’s aan dus blijf deze site en de Facebook-pagina in de gaten houden om niets te missen.

Tot snel! x

 

 

5 Comments

  1. Veel trouwplezier en ik volg je helemaal. Een blog mag wat persoonlijker zijn dan alleen recepten. Dat is huis leuk om te lezen. Groetjes
    Valerie

  2. Veel trouwplezier en ik volg je volledig. Een blog met wat meer info leest veel leuker. Groetjes
    Valerie

  3. outfitvandedagblog says

    Proficiat met je trouwplannen! Je hebt zo’n leuke blog! Ik volg je nu 🙂 En je vogeltje is echt zoooo schattig! ❤

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s